DUGA JE SIMBOL SREĆE

DUGOM PROTIV KORONAVIRUSA I mališani iz Međimurja se priključili akciji, evo njihovih radova

- Marljive i neiskvarene ručice šalju dugu širom svijeta, da izbriše tugu s našeg planeta! - poručuju mališani

Brojni mališani i njihovi roditelji iz Međimurja priključili su se akciji ‘Dugom protiv koronavirusa’.

Akcija je to koja potječe iz Njemačke, a cilj joj je da djeca nacrtaju, naslikaju ili izrade duge i stave ih na prozore ili vrata svojih domova kako bi se u ovo teško vrijeme kroz koje prolazimo moglo vidjeti u kojim sve kućama, zgradama i stanovima žive djeca koja strpljivo i hrabro čekaju kraj pandemije koronavirusa i radostan povratak u vrtiće i školske klupe, stoji u opisu akcije.

– Zašto baš duga? Kao što znamo, nakon svake kiše ili oluje dolazi sunce, pa tako i duga. Tako će i ovoj pandemiji doći kraj i kao nagrada za naše strpljenje, snagu i hrabrost povratak na druženja s našim prijateljima i dragim ljudima. Duga je simbol sreće i vašim će crtežima i malim umjetničkim djelima naši domovi biti uljepšani dugama i svijet učiniti barem malo šarenijim mjestom – piše dalje u opisu akcije.

– Želimo da se i svi vi ukjučite u akciju te da ju nacrtate i stavite na svoje prozore da naša djeca što prije krenu u svoje škole i vrtiće. Tako je duga dobila mjesto i u našem domu Branilović-Vaser u Čakovcu – napisala nam je majka Sarah.

Dugu su nacrtali i Emma i Antonnio Vurušić, petogodišnjaci koji pohađaju dječji vrtić.

– Marljive i neiskvarene ručice šalju dugu širom svijeta, da izbriše tugu s našeg planeta! – poručila nam je njihova majka koja je dodala da mališani vole crtati pa su nacrtali dugu koja je puna boja i šarenila, a to će otjerati i virus jer boje znače život.

Akciju su proveli i u Dječjem vrtiću ‘mala tratinčica’ Podturen.

– Iako smo fizički razdvojeni, ponovo smo povezani pozitivnim mislima. Vrtić kao cjelina, djeca, roditelji i odgojitelji, zajedno sudjeluju u pohvalnoj aktivnosti punoj dječje pozitive. Potaknuti idejom djece predškolske dobi susjedne Italije koja je posebno shrvana zdravstvenom krizom, našim internet vrtićima-prijateljima iz regije, zajedno smo stvorili prekrasne radove na temu duge s porukom #svecebitidobro i #dugomprotivkorone – kažu iz vrtića.

A ovoj hvalevrijednoj akciji priključila se i obitelj Šarek iz Kotoribe. Svaka čast svim sudionicima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije