Šenkovec: Etno igraonica u Dječjem vrtiću “Vrapčić

Blagdansko vrijeme bilo je vrlo aktivno za male polaznike Etno igraonice Dječjeg vrtića “Vrapčić” Šenkovec, njihove roditelje i voditeljicu Ružicu Benčić. Zajedno sa malim pjevačima dječjeg zbora župe Svete Jelene Križarice iz Šenkovca, 23. studenog sudjelovali su  na promociji Hrvatskog kajkavskog kolendara Matice hrvatske Čakovec.

Dijelove nastupa u režiji moderatora  programa Tihomira Benčića, pripremile su Martina Pongrac, voditeljica zbora i Ružica Benčić,  voditeljica Etno igraonice vrtića “Vrapčić”. Mali plesači igraonice predstavili su se plesovima, brojalicom, adventskom pjesmom, a na kraju su zajedno sa pjevačima, tradicionalnim “bajanjem”,  zaželjeli  nazočnima blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu.

1. prosinca mali folkloraši u narodnim nošnjama sudjelovali su u programu otvorenja mljekare “Zrindol” u Šenkovcu. Na radionici 4. prosinca Marija Petričević iz Slakovca, mama malog Jakova koji polazi vrtić, podučila je mališane kako se izrađuju anđeli i ukrasi za bor od lušćinja.

Radionici su se mogli pridružiti i zainteresirani roditelji. Napravljene figurice poslužile su za  izradu božićnih jaslica, kojima su u vrtiću ukrasili vrtićki hol. Na ovaj način nastavila se dobra suradnja sa roditeljima djece polaznika Etno radionice, koji prenoseći stare običaje i vještine na svoju djecu žele pridonijeti očuvanju tradicije našeg kraja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije