Besplatno mjerenje šećera i tlaka u Šenkovcu i Knezovcu

Od studenog 2011. godine Općina Šenkovec pokrenula je akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka za mještane zlatne životne dobi. Akcija se proširila te sada šećer i tlak mogu kontrolirati svi mještani Šenkovca i Knezovca, i stari i mladi. 

Zahvaljujući suradnji s Domom zdravlja Čakovec, svaki prvi četvrtak mjesecu u Kulturni centar u Knezovcu dolazi patronažna sestra Emina Preininger i mještanima Knezovca od 9 do 10 sati kontrolira šećer i tlak te ih obzirom na dijagnozu savjetuje o pravilnoj prehrani, primjeni lijekova, načinima očuvanja zdravlja itd.

Mještani Šenkovca na red dolaze svakog drugog četvrtka u mjesecu a brigu o njihovu zdravlju vodi patronažna sestra Željka Deban. Mjerenja se provode u vijećnici Općine Šenkovec, također u jutarnjem terminu od 9 do 10 sati. Medicinsko osoblje savjetuje da je na pregled najbolje doći natašte.

Tako je i ovog četvrtka, 10. siječnja općinska vijećnica u Šenkovcu bila gotovo puna, a svaki put akciji se odaziva sve više ljudi.  Za sada najviše dolaze umirovljenici, no ovim putem iz Općine pozivaju i mlađe mještane da iskoriste ovu pogodnost i odazovu se besplatnim pregledima.

Kao podsjetnik na predmetnu akciju i ostale događaje u općini, za starije mještane postavljeni su plakati na općinskim oglasnim pločama, dok se mladi i oni koji se tako osjećaju pozivaju eletroničkim putem, kreiranjem događaja na općinskom Facebook profilu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije