Izložba malih životinja u Nedelišću

Deveta državna izložba malih životinja domaćih pasmina održat će se u Nedelišću 11. – 13. siječnja 2013. Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće prošle godine organizirala je sredinom siječnja u dvorani Mesapa 37. izložbu malih životnja te specijalne izložbe pomeranskog gušana, međimurske kokoši i bantama.

Na izložbi su izlagala 102 izlagača, a izložena je bila 951 životinja. Od toga 540 goluba, 100 kunića, 70 ptica i 241 perad. Na specijalnoj izložbi pomeranskog gušana izloženo su bila 168 goluba, na specijalnoj izložbi međimurske kokoši izloženo je bilo 72 komada, a na specijalnoj izložbi bantama 25 životinja. Kako je bilo prošle godine pogledajte ovdje.

Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće je prepoznatljiva na području cijelog Međimurja što može zahvaliti svojoj dugovječnosti, predanom radu i tradicionalnoj izložbi malih životinja koju priređuje u mjestu svog sjedišta. Udruga je osnovana 19. ožujka 1976. godine kao Društvo za zaštitu i uzgoj ptica, pjevica, golubova i ukrasne peradi Nedelišće. Osnivači su bili Ivan Pintarić, Ljudevit Boščak, Stanko Fegeš, Ivan Bašek, Božo Božanić, Valent Janež, Stanko Muršić, Stjepan Novak, Ivan Špicar i Juraj Žnidarić.

Udruga je dosad puno uložila u inventar pa je spremna postaviti izložbe s više od 800 izložaka. To i čini svake godine na Međunarodnoj izložbi malih životinja koju je počela postavljati 1995., a iz godine u godinu ima sve više izlagača. Odazivaju se i izložbama europske razine, a nekoliko članova nosi titulu Majstora uzgoja malih životinja Republike Hrvatske.

Izložba je u prostorijama Mesapa u Nedelišću i otvorena je za posjetitelje u petak 11.1. od 14:00 do 18:00 sati, u subotu 12.1. od 8:00 do 18:00 sati i u nedjelju 13.1. od 8:00 do 15:00 sati. Na žalost od organizatora nismo dobili detalje oko ulaznica, prošle godine se naplaćivala. Nastojat ćemo saznati sutra prije otvaranja izložbe i objaviti na našem portalu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije