Siječanjski program Centra za kulturu Čakovec

Izložba slika Ljubomira Levačića

U Izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec od 10. do 12. siječnja možete pogledati izložbu slika Ljubomira Levačića – “Parovi”. Ljubomir Levačić rođen je u Ćakovcu. Završio je školu Primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu te magistrirao na poslijediplomskom umjetničkom studiju slikarstva na istoj akademiji.

Apsolvirao je poslijediplomski doktorski studij hrvatske kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Austrija, Bosna i Hercegovina, Nizozemska, Njemačka, Mađarska, Slovenija…). Autor nekoliko javnih plastika u Hrvatskoj i Austriji te više scenografija, kostimografija i likovnih koncepcija za kazalište i TV. Nagrađivan za likovne radove. Član Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Radio je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Graditeljskoj školi u Čakovcu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te neko vrijeme djelovao kao samostalni likovni umjetnik u Republici Austriji. Sada radi kao docent u umjetničkom području, polje likovna umjetnost na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je odsjeka u Čakovcu i nositelj kolegija Likovna kultura 1 i 2, prostorno plastičko oblikovanje 1 i 2, te izbornih kolegija crtanje i slikanje.


Pet godina Foto kluba Čakovec

Centar za kulturu povodom pet godina djelovanja Foto kluba Čakovec organizira u četvrtak, 17. siječnja od 18 sati svečanu tribina povodom proslave te godišnjice. Na tribini će biti predstavljeni najvažniji projekti i aktivnosti kroz pet godina rada kluba.

Udruga Foto klub Čakovec osnovana je u prosincu 2007. godine s ciljem da  promovira fotografsku umjetnost te razvija i unapređuje fotografiju kao tehničku, a posebno kao umjetničku disciplinu,  popularizira i razvija fotografsku kulturu i potiće sve oblike stvaralaštva na području fotografije.

U Klubu su u pet godina djelovanja realizirani brojni  projekti  kroz koje je članovima bilo omogućeno stjecanje i proširenje fotografskih znanja i vještina. Nakon svečane tribine, u Galeriji Sceheir bit će otvorena  prva samostalna izložba fotografija Davorina Mancea “Dravska lutanja”. Davorin Mance rođen je 1973. godine u Čakovcu. Posljednjih 18 godina zaljubljenik je u pejzaže, član Fotokluba Čakovec četiri godine.

Prvi fotografski nastup bio je upravo zajednička izložba članova Foto kluba “Međimurski vidici”. Od 2009. jedan je od voditelja radionica “Osnove digitalne fotografije” i potpredsjednik Fotokluba Čakovec. “Dravska lutanja” je njegova prva samostalna izložba kojom prikazuje presjek svog fotografskog stvaralaštva u posljednje četiri godine.

Dravski čon, Črna Drava te Z jutra i z večera cjeline su na koje je izložba podijeljena a koje odražavaju primarne autorove interese pri traženju motiva na rijeci. Serija Dravski čon obrađuje motiv dravskog čamca kada nije u upotrebi nego okovan ledom, navučen na obalu ili vezan čeka neko bolje vrijeme. Črna Drava  niz je crno bijelih fotografija većinom snimljenih tehnikom duge ekspozicije pa inače pitoma rijeka ukroćena hidrocentralama poprima mističan, a na nekim fotografijama i zastrašujuć izgled.

Protok vremena i izostanak boje ističe teksture i karakteristike rijeke koje ne zapažamo pri svakodnevnom suživotu sa njom. Na kraju, poput pajtonovske “Always look on the bright side of life”, serija izlazaka i zalazaka sunca pod nazivom Z jutra i z večera prikazuje rijeku u svoj njezinoj raskoši i ljepoti te otkriva da je rijeka jednako lijepa u svako godišnje doba i svako doba dana.


Predstava Snjeguljica mora umrijeti

U sklopu Kazališne tribine za djecu i mlade Cukorek u nedjelju, 20. siječnja s početkom u 16 sati gostuju Kazališna družina Pinklec Čakovec i Dječja i lutkarska scena HNK u Varaždinu s dramskom predstavom za djecu i mlade Snjeguljica mora umrijeti. Režiju potpisuje Miran Kurspahić, a igraju Nancy Abdel- Sakhi, Davor Dokleja, Karolina Horvat, Mario Jakšić
i Matija Kezele.

Dramska  predstava za djecu i mlade čiji je cilj na interaktivan i događajan način naglasiti didaktični aspekt bajke. Gledateljima se zato, na samom ulazu u dvoranu, dijele palice s napisanim slovima “A” i “B”, čime se već u početku dobiva mogućnost izbora i glasanja u kojem će smjeru izvedba dalje teći. Na taj se način nastoji zaintrigirati gledatelje i navesti ih na participaciju u igri.

A mijenjanjem elemenata općepoznate bajke u netipične i moderne elemente predstave, stvorena je vrlo zanimljiva i inovativna predstava za sve naraštaje. Za Kazališnu tribinu za djecu i mlade Cukorek i  Dječju filmsku tribinu nedjeljom u 16 možete kupiti obiteljsku ulaznicu za 60 kuna (4 osobe – roditelji i dvoje djece).  Svaku sljedeću ulaznicu pridodanu obiteljskoj možete kupiti po pojedinačnoj cijeni od 15 kuna.

Ponuda pretplate Tribine “Čakovec četvrtkom” –  proljeće 2013.

Proljetna sezona Tribine Čakovec četvrtkom počinje 31. siječnja 2013. u 20 sati predstavom Gospodsko dijete Glumačke družine Histrion iz Zagreba.

Ponuda pretplate Tribine Čakovec četvrtkom – proljeće 2013.:

Trajanje: 31. siječnja do 9. svibnja 2013.
Program: U program pretplate uključeno je 15  programa od čega 7 kazališnih predstava, 4 koncerta i 4 filma.
Uvjeti: Cijena pretplate (15 programa) s uključenim popustom 560,00 kuna, za učenike, studente i umirovljenike 460,00 kuna
Pogodnosti: Stalno mjesto u dvorani po Vašem izboru

Redovito informiranje o svim programima Centra za kulturu Čakovec preko mjesečnika Cooltura. Plaćanje u dvije rate (prva odmah, druga do 9. svibnja 2013.) u službi računovodstva ili na blagajni Centra. Tu je i popust 20 % te p.oklon – 2  koncerta čakovečkih amatera u svibnju

Prošlosezonske pretplatnike podsjećaju da njihova mjesta u gledalištu čuvajo do ponedjeljka 28. siječnja 2013. Sve informacije o pretplati možete dobiti u propagandnoj službi Centra za kulturu Čakovec, Trg Republike bb, te. 040 311 488. Sve o programima saznajte na webu Centra za kulturu Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije