Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole

Služba za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji donijela je Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2013/2014.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2013/2014. upisuju se djeca rođena u razdoblju od 01. travnja 2006. godine do 31. ožujka 2007. godine u osnovne škole na temelju utvrđenih upisnih područja za svaku jedinicu lokalne samouprave zasebno prema mjestu prebivališta obitelji kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici, prenosi Udu-mz.hr.

Iznimno, na zahtjev roditelja ili skrbnika i na prijedlog stručnog povjerenstva, u prvi razred  osnovne škole može se upisati dijete koje do 31. ožujka 2013. godine nema navršenih šest godina života. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole po službenoj dužnosti pokreće Ured.

Za dijete koje do 31. kolovoza 2013. godine navršava šest godina, roditelj može podnijeti zahtjev Uredu za uvrštavanje djeteta u popis djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole.  

Upisna područja, cijeli plan upisa i obrasce zahtjeva možete pronaći ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije