Mažoretkinje Nedelišće aktivne u prosincu

Zadnjeg mjeseca u godini mažoretkinje Nedelišća imale pune ruke posla. Nakon uspješnih jesenskih upisa broj aktivnih članica se povećao sa 50 na čak 73 mažoretkinje, a promjenom mjesta treniranja (zamijenivši Društveni dom u Gornjem Hrašćanu onim u Pretetincu za treninge mlađih sastava), započele su svoju najuspješniju sezonu. 

Prosinačke svečanosti započele su 16. prosinca nastupom svih sastava na Adventu na MESAP-u. Tom se prilikom po prvi puta predstavio novi, najmlađi sastav mažoret vrtić pod vodstvom Ide Topolnjak, upotpunjeni dječji sastav pod vodstvom Blanke Šipek i Kristine Bacinger, najveći sastav mlađih kadetkinja koji vodi Ivana Hajdinjak te starijih kadetkinja koje vodi Vedrana Horvat.

Na nastupu su prezentirane nove mažoret kape čiju su izradu pomogli sponzori Udruge (Bernarda d.o.o., Tremak d.o.o. i Ljekarne Počuča), budući da općinske dotacije nisu dovoljne niti za osnovne potrebe Udruge, a od članarina se pokrivaju troškovi putovanja, školovanja trenerica i prepravaka postojećih uniformi. 

U Pretetincu je 22. prosnica održan je Mali božićni plesnjak za djecu do 9 godina na kojem su, također, nastupili najmlađi sastavi mažoretkinja – mažoret vrtić i dječji sastav. Pet dana kasnije mažoretkinje su u pratnji roditelja posjetile imanje obitelji Salaj u Grabovnici pokraj Čazme gdje su uživali u njihovoj Božićnoj priči sa 1.300.000 lampica. Sastav seniorki se tom prigodom predstavio sa svoje dvije koreografije, a najavljena je i daljnja suradnja. 

Samo dan poslije, 28. prosinca mažoretkinje su imale svoje, sada već tradicionalno, božićno-novogodišnje druženje gdje ih je Udruga nagradila lijepim poklonima prije odlaska na zasluženi odmor. Seniorke i starije kadetkinje su u nedjelju, 30. prosinca na poziv Karlovačkih mažoretkinja, nastupale na njihovom novogodišnjem koncertu zajedno s mažoretkinjama iz Klinča Sela, Stupnika i Pisarovine. 

Treninzi započinju za dva tjedna. Tada se mažoretkinje počinju pripremati za nadolazeće karnevalske dane kada će se, osim u općini Nedelišće, predstaviti i na Riječkom karnevalu. Zatim, u ožujku, slijedi i tradicionalna Revija Udruge mažoretkinja Nedelišća kada će se cure predstaviti svojim roditeljima, sponzorima i svim gostima koji prate njihov rad, s nadom da će uspjeti sve organizirati kako je i planirano, budući da su općinske dotacije snižene za ovu Udrugu unatoč povećanom broju članica, a time i povećanim brojem nastupa u Općini, ali i šire.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije