DVD Mursko Središće angažiran na Ininoj bušotini

DVD Mursko Središće duže od mjesec dana na zahtjev Ine pruža usluge prema potrebi i namjeni. U prigradskom naselju Murskog Središće, preko naselja ”Sitnice” Ina d.d. ima svoju bušotinu na kojoj pripremaju fruktiranje za sljedeću godinu, odnosno pripremu bušotinu za veću iskoristivost i dobavljivost plina. 

Izvođač radova je ”Crosco” koji svojim angažmanom i preciznim radom ”izvlače” plin. Trenutno su na dubini sa ”tubing” cijevima točno na 2503 metara. Kako smo saznali od poslovođe na ovoj bušotini, radit će još tri tjedna prije zimske stanke i zatim opet počinju na proljeće. Rade 24 sata na dan kako bi maksimalno iskoristili bušotinu. 

DVD Mursko Središće, kao i DVD Mačkovec i JVP Čakovec sa Inom imaju sklopljen ugovor za pružanje usluga svih bušotina u Međimurju. Tamo smo zatekli DVD Mursko Središće sa navalnim vozilom,  2 vatrogasca i zapovjednikom Palnec Miljenkom kako su čistili spremnik i dopremali vodu za njihove potrebe.

Uz te poslove imaju i druge, kao osiguranje od eksplozije, pranje tornja, ispiranje tubinga itd. Prema potrebama na bušotini su 2-3 vatrogasca do maksimalno 4 sata. Sve je zakonski regulirano, a Ina redovito uplaćuje novčana sredstva za njihov rad. Ovo je još samo jedan način prihoda jednom od najstarijih društva u Međimurju, DVD-u Mursko Središće.

Imaju svu potrebnu opremu, kao i navalno vozilo na kredit i samo ovakvim radom i pružanjem usluga za godinu-dvije kompletno mogu otplatiti vozilo. DVD Mačkovec je također nekoliko puta bio na bušotini, ali zbog nedostatka navalnog vozila nisu im previše ”interesantni” za trenutne potrebe dopreme vode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije