Mala Subotica: Udruge za školsku djecu prikupile više od 1.800 kuna

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu, udruge i pojedinci iz općine Mala Subotica sakupili su 1.882.50 kuna. Dogovorom općinskih udruga prije njegovog održavanja, svi su bili složni da ovogodišnji humanitarni prilozi budu donirani Osnovnoj školi Tomaša Goričanca iz Male Subotice i osnovnoškolcima iz Štefanca koji nastavu pohađaju u OŠ Ivanovec.

Tako je, razmjerno broju učenika, malosubotičkoj osnovnoj školi pripalo 1.682,50 kuna, dok su osnovnoškolci iz Štefanca za pripomoć dobili 200 kuna.

Sajam je u subotu 8. prosinca 2012. godine otvorio načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić koji je podržao sajam i iskazao veliko razumijevanje za njegovo održavanje.

Prikupljeni novac ravnateljici OŠ Tomaša Goričanca Đurđi Horvat predali su predstavnici Udruge veterana Domovinskog rata i Udruge umirovljenika s područja Općine Mala Subotica. Ravnateljica Horvat se najljepše zahvalila na donaciji i istaknula kako će se ta sredstva uložiti u poboljšanje tjelesne aktivnosti kupnjom dva startna bloka za tartan stazu na vanjskim sportskim terenima. Njoj je također upućena velika zahvala zbog ustupanju prostora sportske dvorane i ostale logistike koja je bila potrebna za nesmetano održavanje sajma.

Za održavanje sajma, treba i pohvaliti organizacijsi odbor na čelu sa Blaženkom Krčmar i Ljiljanom Šipuš, kao i sve pojedince i udruge sa područja općine Mala Subotica, a posebno Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Mala Subotica na čelu sa Josipom Halićem, Udrugu umirovljenika iz Male Subotice te UŠR Šaran iz Male Subotice. Veliku tehnički podršku u pripremi dvorane za Božićni sajam dali su i Sistem Mep, djelatnici općine te Mario Horvat iz Benkovca koji je svojim vozilom dovozio i odvozio klupe za potrebe Božićnog sajma.

Za fine pržene ribice pobrinuo se Franjo Mesarić – Frenki, a za dobru glazbu i ozvučenje školske priredbe i Božićnog sajma DJ Radovan Reif.

Sami izlagači iskazali su zadovoljstvo organizacijom, ali su također opravdano razočarani premalim odazivom i podrškom koju su stanovnici cjelokupne općine Mala Subotica pokazali prema toj manifestaciji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije