Nikola Lesar iz Čakovca novi je hrvatski MasterChef!

Nikola Lesar (23), tehničar za računalstvo iz Čakovca postao je drugi hrvatski MasterChef. U zanimljivom međimurskom superfinalu gdje su Nikola Lesar i Marko Palfi (31) kuhali jedan nasuprot drugoga, a od žirija su dobili zadatak pripremiti dva menija u kojima su bila predjela, glavno jelo i desert.

Žiri koji je cijelu sezonu proveo s kandidatima bio je oduševljen pripremljenim jelima kuharskih majstora iz Međimurja. – Kroz svaki tanjur i pripremljeno jelo iskazali ste svoj karakter. Vi u budućnosti morate raditi taj posao jer ste obojica stvoreni za to. Bili ste izvrsni! Ovo čekamo cijelu sezonu! Koža mi se naježila jer kuhali ste jako dobro i razmazili nam nepce!

Čestitamo vam na tome! Nismo mogli imati bolja dva finalista!, glasili su komentari tročlanog žirija u sastavu Dino Galvagno, Radovan Marčić i Mate Janković nakon što su kušali jela dvojice međimurskih majstora. Nikola i Marko su s glavnim jelima i predjelima bili briljantni i poprilično izjednačeni što je kulminiralo zanimljivim scenarijem: o pobjedniku MasterChefa odlučivali su deserti. A veličanstvenu pobjedu desert je donio upravo Nikoli. 

– Ne mogu vjerovati da sam pobijedio, stvarno mi to ne dolazi do glave. I još to da sam pobijedio Palfija! Ovo je iskustvo koje “ne bi za nikaj menjal”, rekao je novi hrvatski MasterChef te dodao kako je veliki prijatelj s Markom što će ostati i nakon showa. Nikola je za nagradu osvojio 200 tisuća kuna, izdavanje vlastite kuharice i kuharski komplet LivingColoura. Druga sezona Masterchefa Hrvatska, kuharskog showa Nove TV stigla je do samog kraja.

Bravo Nikola, bravo Marko! Dokazali ste da su Međimurci itekako sposobni predstaviti cijeloj Hrvatskoj na jedan drugi način nego smo dosada bili parcipirani. Počastili ste nas odličnim jelima, pokazali svoju kreativnost, znanje i ideje. Sve ste to prezentirali međimurskim jezikom što je bio “dodatan začin” svim vašim tanjurima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije