Međimurje ima Masterchefa: Nikolu Lesara ili Marka Palfija?

Druga sezona Masterchefa, kuharskog showa Nove TV stigla je do samog kraja – Superfinala. Nakon što je superfinale na samom početku finalnog tjedna izborio Marko Palfi (31) iz Pušćina, u nedjeljnoj emisiji to je pošlo za rukom i drugom Međimurcu – Nikoli Lesaru (23) iz Čakovca.

– Šokiran sam! Kad mi je došlo do mozga, shvatio sam da sam u superfinalu. Nisam ovo očekivao nikad, ali tu sam, rekao je Nikola nakon što je od žirija saznao da će se u superfinalu boriti protiv svog velikog prijatelja Marka. Završna emisija u kojoj ćemo saznati koji je Međimurac pobjednik showa Masterchef Hrvatska na rasporedu je na Badnjak, 24. prosinca.

Pobjednik će svakako imati razloga za slavlje jer osvaja 200 tisuća kuna, izdavanje vlastite kuharice i kuharski komplet LivingColoura. Bravo dečki! Dokazali ste da su Međimurci itekako sposobni predstaviti cijeloj Hrvatskoj na jedan drugi način nego smo dosada bili parcipirani. Počastili ste nas odličnim jelima, pokazali svoju kreativnost, znanje i ideje. Sve ste to prezentirali međimurskim jezikom što je bio “dodatan začin” svim vašim tanjurima.

Superfinale je tu i bez obzira koji pobijedio, Međimurje, ali i Hrvatska je uz vas čije ste simpatije već odavno osvojili. A osvojili ste i tročlani žiri u sastavu Dino Galvagno, Radovan Marčić i Mate Janković, što kroz 13 tjedana nije bilo lako. Za drugu sezonu kulinarskog showa prijavilo se 2 tisuće kandidata, a Zmija i Buda (tako su ih zvali ukućani) stigli su do same završnice. Marko Palfi međimursko superfinale je najavio: Bit će to praznik kuhanja i parada veselja, emocija i dobre hrane!

Mate Janković je nakon emisije izjavio kako je “međimurska mafija” izborila završnicu emisije. Svi članovi žirija uvjereni su da će finalisti pripremiti dobra jela u što nikako ne sumnjamo. Nikola i Marko sretno! Jedva čekamo sutrašnju emisiju!


Tko su međimurski finalisti?

Nikola Lesar već je s 18 godina radio na kruzeru, a food menadžer mu je rekao da ga vidi na svom mjestu za 5 godina. Nažalost zbog obiteljskih problema morao se vratiti kući nakon par mjeseci rada u Americi. Ambiciozan je, lojalan i unikatan, mane su mu povodljivost i to što je ponekad preglasan. Odlika dobrog šefa je, po njemu, da sluša svoje osoblje, jer bez njih, on je nitko i ništa.

Njegova prva kuharska uspomena su corn flakes s čajnom salamom i maslacem, sve zapečeno u mikrovalnoj. Najteža situacija u kuhinji dosad mu je kuhanje za roditelje svoje djevojke. Volio bi naučiti o molekularnoj gastronomiji i imati restoran s takvim jelima. Dnevno provede tri sata gledajući razne kulinarske emisije. Najponosniji je na svoj losos s umakom od gljiva. Uvijek pogodi omjer začina. Najveća ambicija u životu: 3 Michelinove zvjezdice.

Marko Palfi se kao student novinarstva u posljednje vrijeme uglavnom nalazi u Zagrebu. On kaže da bi za pet godina volio biti na jednogodišnjoj praksi kod Thomasa Kellera u njegovom restoranu “Frenchlaundry” u Napavalleyu kao pomoćni kuhar. Najteža stvar u životu mu je bila gubitak posla. Društven je, organiziran, zna slušati, a mane su mu to što je hedonist, tvrdoglav i strog.

Kod ukućana ga smetala šlampavost. Volio bi imati jaču snagu volje. Naučen na stres, tad mu je najveća koncentracija. Opušta se uglavnom kuhanjem. Kuha od desete godine, samouk. Prva jela su mu bila jaje na oko i pomfrit. Hrana mu je oduvijek najveća okupacija, provodi sate i sate razmišljajući što će skuhati. Pojedine recepte razrađuje u glavi mjesecima. Nikad ne kuha po tuđim receptima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije