Ivan Marciuš izabran za predsjednika Vijeća učenika

Minulog utorka, 18. prosinca održana je izborna sjednica za predsjednika Vijeća učenika Međimurske županije. Na sjednici je sudjelovalo 37 predstavnika svih osnovnih i srednjih škola na području Međimurske Županije, a za predsjednika je kandidaturu istaknulo njih sedam koji su imali rezervirane minute za svoje predstavljanje.

Odlučeno je da novi predsjednik Vijeća učenika Međimurske županije bude Ivan Marciuš, predsjednik Vijeća učenika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, dok je za potpredsjednicu imenovana Ida Ivek, predsjednica Vijeća učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Novoizabrani predsjednik posebnu će pozornost usmjeriti na obrazovanje i informatizaciju, socijalnu politiku prema mladima, zdravstvenu zaštitu, borbu protiv svih vrsta ovisnosti, aktivnog sudjelovanja mladih u društvu, kulturu mladih i provođenju njihovog slobodnog vremena, mobilnosti, informiranja i savjetovanja. Predsjednik Vijeća učenika Međimurske županije ujedno zastupa svoju Županiju u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske koje je najviše tijelo učenika osnovnih i srednjih škola na nacionalnoj razini, a sastoji se od 21 člana.

Glavne zadaće Vijeća, između ostalog, su predstavljanje učenika u svim pitanjima na nacionalnoj razini koja se odnose na njih,  briga o obvezama, pravima i interesima učenika i zastupanje istih,  pripremanje i davanje prijedloga ministru znanosti, obrazovanja i športa o pitanjima važnim za učenike, njihov rad i rezultat,  predlaganje mjera poboljšanja (uvjeta) rada u školama, pomaganje učenicima u ispunjenju školskih, izvanškolskih i drugih obveza.

Zadaća im je promicanje interesa učenika s posebnim potrebama te traženje rješenja s obzirom na probleme s kojima se svakodnevno susreću, promicanje športskoga duha i borba protiv svih vrsta ovisnosti među učenicima te poticanje i njegovanje kulture dijaloga i tolerancije među učenicima s obzirom na nacionalnu, rasnu i vjersku različitost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije