Općinama Gornji Mihaljevec i Maloj Subotici 235 tisuća kuna

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije odobrilo je sredstva za sufinanciranje projektne dokumentacije općinama Gornji Mihaljevec i Mala Subotica za projekte prijavljene na potprogram “Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima”.

Regionalni koordinator za provedbu samog natječaja bila je Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o., dok je županijsko partnersko vijeće potvrdilo prijedlog rangiranja projekata. Program je bio namijenjen za korisnike s područja jedinica lokalne samouprave sa statusom I. i II. skupine prema indeksu razvijenosti, kojih je u Međimurskoj županiji 14.

Od ukupno četiri zaprimljena zahtjeva s područja Međimurske županije, dva su projekta odobrena za financiranje. Navedenim međimurskim općinama odobreno je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 235.000 kuna, što iznosi 70 % sufinanciranja za projekt “Park mladosti u Gornjem Mihaljevcu”, odnosno 80 % za projekt  “Stvaranje preduvjeta za razvoj posebnih oblika lovačkog turizma u Međimurskoj županiji” prijavitelja Općine Mala Subotica. 

Cilj programa je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja pružanjem financijske pomoći u izradi projektne dokumentacije za lokalne razvojne projekte prihvatljive za financiranje iz EU fondova, dakle –  pružiti dodatnu mogućnost potencijalnim prijaviteljima za pripremu projekata za EU fondove.

Prioritetna područja iz kojih su projekti financirani su:  razvoj javne poslovne infrastrukture, razvoj javne turističke i kulturne infrastrukture, razvoj i upravljanje ljudskim resursima, energetska učinkovitost, zaštita okoliša i očuvanje zaštićenih područja.

Novi natječaj za financiranje pripreme lokalnih projekata na potpomognutim područjima očekuje se početkom slijedeće godine, kao i natječaj za pripremu regionalnih razvojnih projekata, što uključuje tehničku pomoć za pripremu projekata i sufinanciranje izrade projektne dokumentacije.

Slijedeće godine nastavlja se i tzv. potprogram V, čiji cilj je jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova EU, u sklopu kojeg se planiraju brojne besplatne radionice za djelatnike županije, lokalne uprave i institucija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije