Komunalni redar u Donjoj Dubravi ispisao 2 kazne i 14 opomena

Na posljednjoj ovogodišnjoj radnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava bio je komunalni poljoprivredni redar Branko Horvat. On je vijećnicima podnio izvješće o svom radu na području općine. Horvat poslove redara uz Donju Dubravu, obavlja i u Donjem Vidovcu, Svetoj Mariji te Kotoribi.

Načelnika Marijana Vargu zanimalo je koliko je napisano kazni ili opomena za nesavjesne mještane spomenuvši da ima sve više divljih deponija smeća. Horvat je iznio podatak kako su naplaćene dvije kazne, a poslano je 14 opomena u domeni komunalnog otpada. Što se tiče divljih deponija, naglasio je kako je na 12 mjesta postavio table s natpisom Strogo zabranjeno odlaganje otpada i kako je vrlo teško pronaći dokaze za pisanje kazni.

Bilo je riječi i o sve većem broju pasa lutalica. Kao problem isaknuo je nedostatak prostora za čuvanje psa do vremena kad iz Čakovca dođu po životinju što se zna odužiti i na nekoliko sati. Predložio je da se osigura neki prostor gdje bi psi bili na čekanju – jer u suprotnom gubi puno vremena pazeći na pse.

Vijećnik Marinko Lisjak predložio je da se sve općine zajedno slože i izgrade jedan boks koji ih neće puno koštati s čime se složio i Varga. Lisjak je spomenuo kako treba reda napraviti i na poljskim putovima koji se sve više preoravaju i nanosi se mnoga blata. Predložio je pojačani nadzor i pisanje kazni neodgovornim pojedincima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije