Slike Damira Perhoča u “Vatrogasnom priručniku”

Mladi profesionalni vatrogasac, te vatrogasni sudac Damir Perhoč koji svojim radom upotpunjuje događanja međimurskim vatrogascima objavama na Internet stranicama vatrogasaca Međimurja dobio je još ”jedno” priznanje.

Portal kojeg je samoinicijativno otvorio već sada pred nepune dvije godine iz dana u dan bilježi sve više posjeta i klikova iz raznih krajeva. Fotografijama i tekstom bilježi sve važne događaje u svijetu Međimurskog vatrogastva. No, početkom sljedeće 2013. godine na programu je tiskanje novog “Priručnika za vatrogasna natjecanja u Republici Hrvatskoj” koji je popraćen i slikama.

Jedan od autora ovog priručnika je i predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, a fotografije Damira Perhoč su na naslovnici priručnika kao i nekoliko slika u njemu. Veliki je to uspjeh ne samo za njih, već se mogu ponositi svi Međimurci jer su te slike baš nastale u Međimurju na vatrogasnim natjecanjima.

Također će slike biti na svečanoj promociji izdanja udžbenika Hrvatske vatrogasne zajednice pod naslovima: ”Osnove rukovanja vatrogasnim intervencijama”, ”Vatrogastvo i upravljanje požarima”, ”Radovi na vodi i zaštita od poplave”, ”Priručnik za vatrogasna natjecanja”  19. prosinca ove godine u Jastrebarskom.

Damir Perhoč je početkom godine dobio i priznanje na fotografskom natječaju kojeg je raspisala Hrvatska vatrogasna zajednica na slobodnu temu vatrogastva u prvobitnom planu, k tome da je slikano u RH i upravo su te slike u novom Priručniku za natjecanja. Velika je to promocija i Međimurskog vatrogastva koji su se nedavno vratili sa Državnog natjecanja mladeži i seniora u Zadru i donijeli pregršt medalja i pehara.

Uspomenu za zajednicu je donio i fotograf, u ovom slučaju vatrogasni sudac u Zadru Damir Perhoč koji je sve Međimurske ekipe popratio pregršt fotografijama i video zapisima, a za skoro je i obećao poseban video DVD sa svim događanjima u Zadru. Portal kojeg uređuje samoinicijativno i bez ikakve naknade www.vatrogasci-medjimurja.com najviše prati događanja i zbivanja na vatrogasnom polju Međimurske županije, a kojeg prate i mnogobrojni inozemni i domaći simpatizeri vatrogastva.

Najviše fotografija sam bilježi, ali ima i tu pomoć mnogobrojnih vatrogasaca koji svojim slikama i tekstom stranici daju posebnu čar i zanimljivost jer teško je biti na više strana odjednom, a bitne i pravodobne informacije su sredstva informiranosti javnosti.

Kako je krenuo za ovog vatrogasaca ne vjerujemo da će samo na tome stati, već se nadamo još većim uspjesima i promociji Međimurskog vatrogastva za kojeg ima motiva, a također i volje i želje Damir-a Perhoč koji se nada da će uskoro dobiti još neku pričuvnu pomoć sa strane za bolju promociju vatrogastva.

Najviše ga veseli da stranicu prati mnogobrojna publika izvan Međimurske županije, i to iz svih krajeva lijepe naše. Inozemnih posjetitelja najviše ima  iz Slovenije i Mađarske, a u stopu ih slijede posjetitelji iz Austrije i BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije