Djelatnici Crvenog križa obradovali djecu i mještane Pušćina

Povodom Nikolinja djelatnici i aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Čakovec posjetili su najmlađe bolesnike koji borave na Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec. Bolesne mališane razveselio je klaun Krešo, koji je u “pomoć” pozvao Djeda Mraza. Svojim jednostavnim pristupom, jako su se svidjeli djeci, koja su se rado odazvala i bila njihovi pomagači.

Svakome djetetu poklonili su balon u obliku cvijeta, šešira, mačke, psića, mača ili gitare. Prisutnoj dječici Djed Mraz podijelio je prigodne darove koje su pripremili djelatnici GDCK Čakovec, a djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Čakovec ovom je prigodom Dječjem odjelu Županijske bolnice poklonilo 10 deka.

U tjednu solidarnosti koji se svake godine obilježava od 8. do 15. prosinca, djelatnici i aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Čakovec obišli su obitelji u Pušćinama koje su stradale u poplavi. Za sve osobe, njih 232, kupili su deke, te za svaku obitelj po jedan do dva paketa higijenskih potrepština.

Vrijednost ovih poklona iznosi oko 40 tisuća kuna. Osim te pomoći, djelatnici GDCK Čakovec dali su na korištenje 35 isušivača vlage, koji su isušivali zidove i 100 kompleta kemijskih sredstava za čišćenje, te time omogućili brži povratak kućama. Ovih dana isušivače vlage treba vratiti u skladište HCK radi redovnog servisa.

Kako je GDCK Čakovec krajem listopada započeo s obukom Županijskog interventnog tima za djelovanje u katastrofama, protekli je tjedan organizirao seminar Službe traženja. U jednodnevnom seminaru članovi tima upoznali su se sa povijesti Crvenog križa i Službe traženja.

Predavači na seminaru bile su Dubravka Horvat, zamjenica izvršnog predsjednika HCK i voditeljica Nacionalnog ureda Službe traženja, te Vesna Krivošić i Danijela Vranić iz Nacionalnog ureda Službe traženja. Seminar se održao po slijedećem programu: Uvod u Službu traženja, Metodologija rada Službe traženja, Standardni operativni postupci, Služba traženja u odgovoru na katastrofe (priprema, procjena, planiranje) te Metodološki pristup u katastrofama (pregled postupaka).

GDCK Čakovec planira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi. U ponedjeljak, 24. prosinca u vremenu od 8 do 12 sati akcija će se održati u prostorijama OŠ I.G. Kovačića u Lopatincu, a 27. prosinca u Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu. Krv u Donjoj Dubravi možete dati u vremenu od 8 do 10.30 sati u prostorijama Informatičkog centra Zalan, dok će se u Donjem Vidovcu akcija provoditi u prostorijama NK Vidovčan u vremenu od 12 do 14.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije