eTwinning škole 2020-2021

DJEČJI VRTIĆ Vrapčić Šenkovec dobitnik prestižne oznake eTwinning škole 2020-2021

Etwinning je zajednica škola u Europi koja nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga.

Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Dječji vrtić “Vrapčić” iz Šenkovca dobitnik je oznake  eTwinningove škole za razdoblje 2020. – 2021.godinu.

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je 2139 škola iz Europe dobilo oznaku eTwinning škole, njih 86 iz Hrvatske. Od 86 eTwinning škola u Hrvatskoj samo 4 vrtića dobila su navedenu oznaku,a dječji vrtić “Vrapčić”  jedan je od njih te jedini vrtić iz Međimurske županije koji ponosno nosi titulu eTwinning škole u ovoj godini.

Nagrađene škole pioniri su i prepoznati predvodnici u područjima kao što su: digitalna praksa, praksa eSigurnosti, inovativni i kreativni pristupi pedagogiji, promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja, promicanje prakse za suradnju u učenju među osobljem i učenicima.

Ovo nije priznanje samo za osobni uspjeh pojedinačnih učitelja, već i za sjajno postignuće cijelog tima za eTwinning u tim školama.

eTwinning škole se zalažu za inkluzivnost na bilo kojoj razini i aktivno traže načine stvaranja inkluzivnog okruženja za djecu i studente svih sposobnosti i kulture, njihove roditelje i širu zajednicu, te nas veseli što svojim radom i projektima možemo biti dio te zajednice. Djeca i studenti u eTwinning školama su agenti promjene, koji postaju bolji učenici i bolji aktivniji građani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije