Vijesti / Društvo
Društvo
VITO PERANEC Najmlađi fotograf i pobjednik u foto natječaju osnovne škole u Kotoribi!
Vito Peranec/ I.L. Peranec

pobijedio je s fotografijom 'Ogledalo'

VITO PERANEC Najmlađi fotograf i pobjednik u foto natječaju osnovne škole u Kotoribi!

Vito voli šetati, zapaža ono lijepo i drži kako to lijepo valja trajno zabilježiti - kaže njegova mama Ivana Lukša Peranec, ponosna na nagradu svog sina

U toj šetnji uz mjesnu „Šudrgrabu” nastala je fotografija koju je Vito naslovio „Ogledalo”. Ona je rezultat natječaja kojeg je OŠ „Jože Horvata” Kotoriba raspisala povodom 105-te obljetnice rođenja književnika i moreplovca čije ime s ponosom nosi. U školi ističu kako su obljetnicu toga rođenja, a bio je to 10. ožujak, htjeli podijeliti s ostalim školama u Hrvatskoj pa su u svezi toga objavili natječaj imena „Joža Horvat-književnik i moreplovac” kako bi trajno sačuvali njegova djela. Natječaj je bio vezan za literarno, likovno i foto stvaralaštvo učenika u što se uključilo 62-je učenika iz više škola sjeverozapadne Hrvatske i to 22 učenika nižih i 40 učenika viših razreda. Završnica, odnosno proglašenje najboljih, bilo je na sam ranije spomenuti nadnevak uz velebni program.

Toga dana je među mnoštvom ponosnih, najponosniji su bili, Vito Peranec, učenik 2. a razreda škole domaćina i njegova mentorica učiteljica Adela Horvat. Između 26 fotografija posebno je povjerenstvo u kategoriji 1.-4- razreda izabralo najboljom njegovu fotografiju koju je sam Vito, kako što smo spomenuli, naslovio „Ogledalo”.

Mama Ivana je rekla kako je tema foto natječaja bila „Vode” i da su išli o okolicu Kotoribe, od silnog broja, tražiti najbližu. Tom prilikom dječak je napravio mnogo „fotki” i sam ih je selekcionirao.

Očito veoma uspješno.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!