Studenti peku kolače i pomažu mještanima Pušćina

Studenti prve godine diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Karlo Štih (Čakovec), Veronika Šupljika (Cirkovljan), Anja Toplek (Čakovec), Nina Špicar (Nedelišće), Andreja Tropšek (Hlebine) i Filip Šurina (Tuhelj) zajednički su tim koji će provoditi projekt  Pomoć žrtvama poplave u Pušćinama.

U sklopu kolegija Menadžment promjena, pod vodstvom Doc.dr.sc Mislava Ante Omazića, svaki je tim dobio zadatak osmisliti i provesti neki društveno koristan projekt. Provedbom ovog projekta žele pokazati da je svaka inicijativa za pomoć ljudima u teškim životnim situacijama značajna, te samim time potaknuti i druge ljude na međusobnu solidarnosti i uzajamno pomaganje.

Poplava u Pušćinama (Autor: Žan Novosel)

Ovaj projekt osmišljen je s ciljem pomoći obiteljima koje je zadesila elementarna nepogoda, poplava, u naselju Pušćine. Cilj im je prikupiti što više materijalnih (namještaj, odjeća) i financijskih sredstava koja bi pogođenim obiteljima olakšala povratak u svakodnevnicu koju su poznavali prije poplave.

Financijska sredstva namjeravaju prikupiti prodajom ručno izrađenih slastica uoči božićnih blagdana. Stoga u subotu, 22. prosinca organiziraju prodaju slastica u Čakovcu na Franjevačkom trgu (kod crkve) te u Prelogu na gradskoj tržnici (kod Međimurske banke). Važno je napomenuti da će slastice raditi sami, a gradovi Čakovec i Prelog besplatno su im ustupili štandove.

– Mi smo mladi ljudi, studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, i naša želja je ovim projektom pridonijeti zajednici u kojoj živimo čineći dobro. Mještanima iz Pušćina,  čije kuće su zahvaćene poplavom, želimo pomoći da se njihovi životi što prije vrate u svakodnevicu putem skupljanja potrebnih materijalnih i financijskih sredstava za obnovu njihovih domova, poručuje ova grupa studenata.

Na svima nama je da ih podržimo i svojim prilogom pomognemo stradalim mještanima u Pušćinama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije