Vijesti / Društvo
Društvo
ODRŽANO OBEĆANJE 'Supruga dolazi doma, u posljednjem trenutku bit ću uz nju'
24sata/Privatna arhiva

Puštena iz bolnice

ODRŽANO OBEĆANJE 'Supruga dolazi doma, u posljednjem trenutku bit ću uz nju'

Varaždinac Leon Grgić jučer se požalio da zbog zabrane posjeta ne može vidjeti suprugu koja je zbog velikih bolova završila u bolnici.

Leon Grgić, 49-godišnji Varaždinac koji je zbog novonastale situacije oko koronavirusa ostao odvojen od supruge Dolores koja se nalazi na palijativnoj njezi u bolnici u Novom Marofu, zadnje će dane ipak provesti s njom.

Vezana vijest

Nemogućnost posjete VARAŽDINAC U TEŠKOJ SITUACIJI 'Žena mi je na samrti, ne mogu biti uz nju zbog koronavirusa'

On se, naime, jučer požalio da zbog zabrane posjeta ne može vidjeti suprugu koja je zbog velikih bolova završila u bolnici. Dolores, naime, boluje od raka pluća te odbrojava posljednje dane svoga života. No, ona ga je danas nazvala iz bolnice.

–  Rekla mi je: 'Ljubavi, gdje si? Zašto si me ovdje ostavio, zašto te nema..Pa znaš da te čekam. Uostalom, ja ovdje uopće nemam svoju odjeću.'

- Zvučalo je tako suvislo da nisam mogao vjerovati. Odmah sam je počeo smirivati i objasnio sam joj kako činim sve što mogu da što prije dođem, ali da su u međuvremenu, dok je ona spavala, malo postrožili pravila bolnice te da sad nije tako lako doći  – ispričao je Leon za 24 sata. Nedugo nakon poziva supruge, uslijedio je drugi poziv.

Zvalo ga je osoblje bolnice te su mu rekli da nema nikakve šanse da ga puste da bude uz suprugu te da jedino što mogu učiniti kako bi bilo zajedno je da ju otpuste kući.

– Milijun izmiješanih emocija prostrujalo mi je glavom. A onda sam samo bio presretan iako pomalo uplašen. Moja je supruga, čim je malo došla k sebi, shvatila kakva je situacija i da ja neću doći. Odmah je zatražila da je puste kući i rekla da tamo ne namjerava ostati ni minute. Danas mi dolazi. Ja sada tražim bolnički krevet po oglasima. Obećali su nam i palijativnu skrb kod kuće, ali znam da ću na kraju ostati kao i uvijek sam s njom. I opet ću dati sve od sebe kao i ranije – rekao je Leon.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!