Izvješće nakon održanoga koncerta udruge “Fijolina”

Na prvom koncertu u organizaciji humanitarne udruge Fijolina u CZK, 12. prosinca 2012. prikupljeno je bruto 4500 kuna. Trošak dvorane je 1500 kuna, trošak prema HDS i ZAMPU JE 450 kuna, no HDS i ZAMP se odriču svoje naknade, te kao pokrovitelji u tom iznosu sudjelovali su u humanitarnom koncertu kojeg je inicirala Marija Jambrošić. Dakle 3000 kuna je čisti prihod od ulaznica koji će biti prosljeđen od strane Centra za kulturu na račun Fijoline.  Prodano je 225 karata po cijeni od 20 kuna, a podijeljeno je 21 VIP karta za uzvanike.

“Kako i na koji način će novac biti utrošen ovisi o odluci Upravnog odbora Udruge zajedno sa nadzornim odborom Udruge. Za sada još nisu riješeni svi zahtjevi koji su pristigli na adresu Udruge od strane udomitelja kod kojih se nalaze djeca kojoj pomažemo. Novaca je trenutno premalo te razmišljamo o tome da prikupljena sredstva sačuvamo djeci koja slijedeće godine izlaze iz sistema udomiteljstva i na taj način ostaju bez državnih dotacija. Udruga trenutno na računu do 12.12.2012. ima 3753,94 kune no kada podmirimo račune za odjeću i obuću koju smo osigurali djeci, a prema zahtjevima njihovih udomitelja, ostati će ukupno oko 5000 kuna uključujući i sredstva prikupljena na koncertu. Što i kako sa tim novcem odlučiti će Upravni odbor i to krajem ili početkom druge godine.

Trenutno prema pristiglim zahtjevima koje možete vidjeti na našim web stranicama, www.fijolina.hr treba desetak kompjutora, bicikli, dječja soba pa čak i drva za ogrjev. Mi te zahtjeve na žalost u cijelosti nećemo moći ispuniti i moje osobno mišljenje je da ćemo se usredotočiti na djecu koja izlaze iz sistema udomiteljstva i odluče se za daljnje školovanje odnosno za fakultet.” – rekao je predsjednik Udruge Fijolina Nenad Peršak.


Ovih predblagdanskih dana “Fijolina” prikuplja sredstva na štandu u Čakovcu i slijedi 16.12.2012. humanitarni koncert u Žiškovcu koji organiziraju Željko Pokupec Šero i Vladimir Košir Tonka u korist Fijoline.

Kako biste bili sigurni da je novac stigao u prave ruke, svoju donaciju možete pratiti na stranici www.fijolina.hr.. Novčane donacije možete uplatiti na žiro račun Fijoline 2392007-1100074777 model 02 kod Međimurske banke. Svi koji ste zainteresirani da svojim volontiranjem ili idejama pomognete u prikupljanju donacija, molimo da jave na email: fijolina@fijolina.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije