Pribislavec: Prezentacija 3D skeniranja dvorca Kaštel

U prostoru Općine Pribislavec jučer je održana prezentacija 3D skeniranja dvorca Kaštel koji je izvršen prema natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

“Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara kandidirani je već 2009. godine, no tek 2010. godine je projekt prošao na natječaju. U 2011. godini smo tražili na javnom natječaju najbolje ponude za skeniranje dvorca i arhitektonski snimak, najbolju ponuda za cijeli projekt je dala trvtka Vektra iz Varaždina. Ukupan iznos samog projekta je 121.217,00 kuna od čega je 100.000,00 kuna osiguralo Ministarstvo kulture RH, ostatak od 21.217,00 kuna finacira Općina Pribislavec.

Ono što me posebice veseli jest što je i ministrica kulture prepoznala kvalitetu kandidiranja tog projekta. Napravljen je plan za trogodišnje projekte same sanacije dvorca Kaštel. U budućnosti ćemo moći i ove projekte kandidirati i na Europske fondove. Radovi na dvorcu Feštetić, koji služi kao škola, nužno su rješenje da bi se osigurao minimalan standard održavanja nastave u sadašnjoj zgradi koja je sama po sebi neprimjerena ovakvoj svrsi. Svakako nam je cilj i u suradnji sa županijom da naša općina u skorijoj budućnosti dobi novu osnovnu školu, te da dvorac Feštetić Kaštel konačno stekne svoju primarnu namjenu Hrvatske kulturne baštine.” – kazala je načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić.

U sklopu prezentacije Vladimir Sever predstavio je 3D video animaciju skeniranog dvorca Kaštel, 3D modeliranje podataka i priprema objekta za izradu makete, fizički prikaz 3D makete objekta uz prezentaciju 3D printera korištenog za izradu projektne makete.

Pogledajte 3D video animaciju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije