DVODNEVNI FAŠNIK

FAŠNIK U GORIČANU Prva nagrada za ‘Vlak u snijegu’, drugo mjesto ‘Ledenim kraljicama’

Fašnik u Goričanu bio je prepun kreativnih, zanimljivih i maštovitih maski

Veselo je bilo u Goričanu – u organizaciji Općine Goričan, Caffe Bara Atlante te mjesnih udruga i ove se godine održao dvodnevni fašnik u Goričanu.

Okupljanje i prijava maski u Domu kulture u Goričanu počelo je u subotu, 22. veljače u 19 sati. Pod oštrim okom žirija koji su činili Ružica Horvat, Zvonimir Pahek i Sanja Slaviček svaka je maska dobila priliku predstaviti se na pozornici. Nakon što je žiri odabrao najoriginalnije maske, što podrazumijeva trud oko izrade samih kostima, složnost, kreativnost, inovacije ali i originalan nastup na pozornici, nastavio se nezaboravan provod do dugo u noć.

>> FAŠNIK U GORIČANU Prva nagrada za “Vlak u snijegu”, drugo mjesto “Ledenim kraljicama”

Sutradan, u nedjelju, 23. veljače okupljanje svih sudionika bilo je kod Euroklime odakle je u 14 sati krenula povorka predvođena odličnim taktovima Puhačkog orkestra Goričan. Vesele maškare predstavljene u subotu zajedno s kreativno maskiranom djecom prolazile su kroz naselje sve do Doma kulture. Nakon prikaza vjenčanja Gorčkih svati u izvedbi KUD-a Goričan uslijedilo je proglašenje najoriginalnijih maski. Tijekom cijelog programa u nedjelju besplatno su se dijelile krafne, čaj i kuhano vino.

Ove godine prvo mjesto pripalo je ‘Vlaku u snijegu’, a osvojili su novčanu nagradu od 3500 kuna. Drugo mjesto i 2000 kuna išlo je u ruke ‘Ledenim kraljicama’, a treće mjesto i 1000 kuna osvojili su ‘Faraon i Kleopatre’. Osim ovih nagrada dodijeljene su i utješne nagrade.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije