Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Bajkovito u centru Čakovca: Stigli pingvini, astronauti, bića iz raznih legendi i druge maštovite maske!
Korina Ban

DJEČJI FAŠNIK

VIDEO I FOTO Bajkovito u centru Čakovca: Stigli pingvini, astronauti, bića iz raznih legendi i druge maštovite maske!

Više od tisuću maskirane djece prošetalo je centrom grada uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja

Ove subote, 22. veljače u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca maske su ponovno zavladale ulicama Čakovca. Već više od pola stoljeća u gradu Čakovcu održava se Međimurski fašnik, a ove godine osmjehnulo se 56. veselo izdanje u nizu!

Kako to uobičajeno biva, prvi je na redu bio Dječji fašnik s početkom u 10 sati uz već tradicionalnu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja koji su centrom vodili povorku s više od 1.000 djece!

56. Međimurski fašnik: Maskirani mališani zavladali centrom Čakovca Fotogalerija

Najrazigranija povorka prošla je središtem grada, a u njoj se pod maskama maštovitih likova našla prava rijeka predškolaca u pomno osmišljenim maskama u koje su uložili svoje ideje i trud te uz pomoć svojih voditeljica, mentorica i teta pokazali beskrajnu maštovitost.

Stotine djece predstavilo se na glavnoj pozornici Trga Republike, gdje su preuzeli ključeve grada Čakovca od gradonačelnika Stjepana Kovača i time službeno započeli vladavinu malih maškara. Nakon predstavljanja na pozornici vrijedni mališani i njihove tete okrijepili su se uz slatke krafne.

Također, u suradnji sa sponzorima, osigurano je 2.000 krafni koje će građanima podijeliti djelatnici Turističkog ureda.

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!