Vijesti / Društvo
Društvo
RESTORAN 'TERBOTZ' Predstavljeni rezultati 'Klonske selekcije Pušipela'
S. Mesarić

Železna Gora

RESTORAN 'TERBOTZ' Predstavljeni rezultati 'Klonske selekcije Pušipela'

Projekt je kvalitetan i on se nastavlja

- Sve što je rečeno i viđeno i ono sve što o projektu pušipel znamo, daje nam za pravo da se projekt nastavlja u čemu podrška Međimurske županije i osobno župana Matije Posavca neće izostati, naglasila je Sandra Herman zamjenica međimurskog župana.

RESTORAN 'TERBOTZ' Predstavljeni rezultati 'Klonske selekcije Pušipela' Fotogalerija

Dana,s 19. veljače 2020. u Restoranu 'Terbotz' u Železnoj Gori predstavljeni su rezultati Klonske selekcije Pušipela, autohtone međimurske sorte vina. Rezultate su predstavili, doc.dr. profesor Darko Preiner voditelj projekta s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i njegov kolega zadužen za vinarstvo prof. Domagoj Stupić.

U ime Međimurske županije skupu su nazočili i imali što reći, Sandra Herman zamjenica međimurskog župana, te Darko Radanović i Marko Puškadija, dipl.ing. Marijan Čižmešija iz Savjetodavne poljoprivredne službe Čakovec, Rudi Grula iz Turističke zajednice Međimurske županije i domaćini Branimir i Filip Jakopić. U ime Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae nazočili su predsjednik David Štampar te desetak vinara i vinogradara.

Najprije je u Sobi za sastanke Restorana 'Terbotz' bilo riječi o rezultatima projekta, a potom su u savršenom prostoru za ovakve prilike u podrumu i prostoriji za degustaciju kušani pušipeli te slična vina s područja Hrvatske i Europe. Kušači su ocjenjivali uzorke vina te iznijeli svoja mišljenja. A, ona su, što se pušipela tiče odlična i bolja od preostalih koja su se kušala. Na kraju događaja prof.doc.dr. Darko Preiner je naglasio kako je projekt pušipel opravdao znanstvena, praktična i financijska ulaganja. Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman je kazala kako je projekt pušipel u svim segmentima pokazalo kako je uspješan, te će ga Međimurska županija i župan Matija Posavec i dalje podržavati.  

Najavljen je i novi projekt drugih sorti koji bi mogao započeti 2021. godine, a prethodit će mu opsežni pripremi radovi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!