Vijesti / Društvo
Društvo
MALA PROMETNA ŠKOLA Vrtićarci DV Suncokret Strahoninec učili o sigurnosti u prometu
Korina Ban

Kroz HAK-ov program 'Vidi i klikni'

MALA PROMETNA ŠKOLA Vrtićarci DV Suncokret Strahoninec učili o sigurnosti u prometu

Posjetili smo vrtićarce DV Suncokret koji su u prostorijama Općine Strahoninec uz rekvizite učili o sigurnom načinu ponašanja u prometu

Organiziranjem raznih preventivno-edukativnih akcija Hrvatski autoklub / Auto klub Čakovec već dugi niz godina nastoji povećati svijest djece o sigurnosti u prometu. Ništa drugačije nije bilo ni ove godine kad su početkom ovog tjedna posjetili dječje vrtiće u Međimurskoj županiji!

MALA PROMETNA ŠKOLA Vrtićarci DV Suncokret Strahoninec učili o sigurnosti u prometu Fotogalerija

Predstavljanjem programa “Vidi i klikni” koji se sastoji od dva dijela, Djeca kao pješaci i Djeca kao putnici u automobilu, u preventivnu akciju uključili su djecu uzrasta od četiri do šest godina u Dječjem vrtiću Potočnica Mala Subotica, DV Kockice Štrigova te DV Suncokret Strahoninec.

U srijedu, 19. veljače posjetili smo vrtićarce DV Suncokret koji su u prostorijama Općine Strahoninec uz rekvizite učili o sigurnom načinu ponašanja u prometu. Program uključuje edukaciju o prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa, sigurnom prelasku ceste, prolasku raskrižjem,prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera), uspostavi vizualnog kontakta / komunikacije pješak – vozač, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobili, ako i rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva.

U ime HAK-a, predavanje su održali Zlatko Jelenčić i Mladen Matković iz Odjela za edukaciju i prometnu preventivu, a kampanja je odrađena u suradnji s Auto klubom Čakovec u čije je ime nazočila tajnica Darinka Tompoš. Skupinu Zvjezdice i Loptice vodile su Maja Bacinger, Nives Pintarić, Nikolina Kodba i Senka Fulir, a pridružila im se i ravnateljica DV Suncokret Svjetlana Topolnjak.

Dodajmo i da su HAK-ovci oduševili mališane svom opremom koju su donijeli sa sobom – mali električni automobil, dva modela automobila na napuhavanje, pješački prijelaz te lutka imena ‘Haki’. Djeci su dodijeljeni i edukativno-zabavni materijali kako bi kasnije utvrdili gradivo. Kako je bilo pogledajte u našoj fotogaleriji!

Najnovije

Reci što misliš!