Vijesti / Društvo
Društvo
UŽIVO S VAŽNOG SASTANKA U ZAGREBU Hoće li ministarstvo konačno povući konkretne poteze?
Marin Tironi/PIXSELL, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

JAVLJAMO SE IZ ZAGREBA

UŽIVO S VAŽNOG SASTANKA U ZAGREBU Hoće li ministarstvo konačno povući konkretne poteze?

Prve izjave župana Posavca s ovog sastanka u Zagrebu prenijet ćemo uživo od 13:15 sati. Pratite eMedjimurje!

Nakon što je sinoć u emisiji "Otvoreno" jasno artikulirao sve probleme u suživotu s romskom zajednicom te iznio prijedloge niza konkretnih rješenja koja bi značajno poboljšala situaciju, međimurski župan Matija Posavec danas će o tome razgovarati s ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesnom Bedeković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ona je jučer primila predstavnike romske zajednice i centara za socijalnu skrb, dok će danas, uz Posavca, njeni sugovornici biti i koprivničko-križevački župan Darko Koren, gradonačelnici i načelnici općina iz ovih dviju župana te, kao i jučer, predstavnici centara za socijalnu skrb.

Podsjetimo, nedavno smo pisali o dopisu kojim je resorna ministrica od centara socijalne skrbi zatražila da preispitaju namjensko trošenje isplaćenih iznos zajamčene minimalne naknade i ocijene potrebu njezine isplate djelomično ili u cijelosti u naravi. Također je zatražila da se žurno utvrdi koja djeca nisu uključena u obvezan program predškole i osnovne školu, a trebala bi biti, odnosna koja ih djeca ne pohađaju bez opravdanog razloga. Očekuhe se da će današnji razgovor i predložena rješenja biti na tragu tih ministričinih naputaka.

Prve izjave župana Posavca s ovog sastanka u Zagrebu prenijet ćemo uživo od 13:15 sati, dok ćemo o stavovima ostalih sudionika sastanka izvijestiti po njegovom završetku.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!