TRADICIJA U MAĐARSKOM POMURJU

FOTO Dobravski mesari izvrsni na Festivalju kolinja u Murakereszturu, osvojili treće mjesto

Dobravski mesari napravili su najbolje čurke i kobasice, za jelo po želji osvojili su drugo mjesto, a treće za cvirke te kvalitetu posla i obradu svinje

U subotu, 15. vljače u mađarskoj pograničnoj općini Murakeresztur održan je 7. Festival kolinja. Na festivalu je nastupalo 10 mesarskih ekipa među kojima ekipe iz Goričana i Donje dubrave. Donju Dubravu je zastupala skupina nazvana  “Dobravski mesari”.

Zadatak im je bio: obraditi svinju, skuhati kolinjsko zelje, ispeći meso, napraviti kobasice, napraviti čurke, napraviti cvirke te napraviti jelo po želji. Donjodubravski mesari su odlučili za svinjsko pečenje s jetrecima na bazi dobravskog ljuka.
Momčad su činili: Zoran Habjan, Andrej Horvat, Ivica Mikulan, Luka Mikulan, Željko Štirnić, Dragec Miser, Vilim Čituš, Matija Matotek, Vlado Fabić i Zoran Habjan iz Belice.Pomagale su im i servirale jelo: Elizabeta Jankoci, Ružica Matotek, Biserka Ljubek i Sanja Duhović.

Momčadi su startale radom u 7 sedam sati. Vrijedno su radili cijeli dan, a u popodnevnim satima njihova su jela degustirali brojni posjetitelji festivala. Kvalitetan rad momčadi donio je i vrhunski rezultat na kraju dana. Dobravski mesari napravili su najbolje čurke i kobasice, za jelo po želji osvojili su drugo mjesto, a treće za cvirke te kvalitetu posla i obradu svinje. Ukupno su osvojili treće mjesto, a njihove čurke proglašenje su najboljim jelom festivala.

Manifestacija je imala i bogat kulturni program. U sklopu otvaranja festivala polusatni nastup imali su članovi KUD-a “Seljačka sloga” Donja Dubrava, a zvijezda večeri bio je Vlado Kalember. Festival su posjetili i brojni Dobravčani. Sponzor donjodubravskim mesarima je bila Općina Donja Dubrava i Međimurska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije