Mladi iz Šenkovca bolesnoj djeci uljepšali bolničke dane

Članovi Udruge mladih Šenkovec 5. prosinca gostovali su u Županijskoj bolnici Čakovec na Dječjem odjelu gdje su održali lutkarsku predstavu “Figaro-mačak koji je hrkao” koju su ranije odigrali u Knjižnici i čitaonici Šenkovec za mališane Dječjeg vrtića “Vrapčić”.

Potaknuti oduševljenjem malih “Vrapčića” koji još prepričavaju zgode iz basne, željeli su napraviti još jedno dobro djelo u ovo predbožićno vrijeme. Kristina Zadravec predsjednica Udruge mladih Šenkovec objasnila je kako je glavni cilj ovog volontiranja bio olakšati malim bolesnicima boravak u bolnici, da im ne ostane u sjećanju kao trauma već da im barem na neko vrijeme simpatični likovi iz basne zaokupe pažnju.

Predstavu su i ovaj put sudjelovali glumci istog sastava: Marko Krnjak, Kristina Zadravec, Maja Pavleković, Lucija Tkalec i Mihael Kostel. Stručna podrška mladima bila je Davorka Štrukelj koja je sve osmislila i organizirala, a mladi zahvaljuju i fotografkinji Sari Murk, koja ih prati u svim njihovim aktivnostima.

Nakon predstave, Dijana Farkaš, medicinska sestra na Dječjem odjelu, pozvala je mlade na čaj, upoznala ih s principima rada Odjela i pozvala na dogovore o budućim aktivnostima. Mladima iz Šenkovca je ova aktivnost bila jedno novo pozitivno iskustvo uz obećanje da će i nadalje surađivati s Dječjim odjelom volontiranjem u različitim radionicama i aktivnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije