Vijesti / Društvo
Društvo
OD RUŽIČASTIH NAOČALA DO VEČERA Na Valentinovo se u Hrvatskoj potroši - pola milijarde kuna!
Pixabay/Ilustracija

INDUSTRIJA LJUBAVI

OD RUŽIČASTIH NAOČALA DO VEČERA Na Valentinovo se u Hrvatskoj potroši - pola milijarde kuna!

Danas je Valentinovo, a na Dan zaljubljenih mnogi će si dati oduška i za voljenu osobu potrošiti i koju kunu više. Sudeći po brojkama, ljubav je u Hrvatskoj posljednjih godina postala prava industrija

Znakovi pažnje, leptirići u trbuhu… Ljudi različito odgovaraju na pitanje što je za njih ljubav. Psiholozi kažu da i ljubav i zaljubljenost imaju veze – s hormonima.

"Svaki osjećaj izaziva neku vrstu kemijske reakcije, pa onda i ti feromoni, odnosno hormoni u svemu tome sudjeluju. Zaljubljena osoba stvari vidi kroz ružičaste naočale, odnosno osjeća se na neki način energično i entuzijastično. Kod ljubavi se ipak traži malo više organizacije", objašnjava psiholog Ivan Modrušan, a prenosi Dnevnik.hr

I ljubav i zaljubljenost danas će se dobro naplatiti. Na Valentinovo se u Hrvatskoj izda više od 6,5 milijuna računa i potroši pola milijarde kuna. U veljači uvezemo i više od milijun ruža.

"Postoje dani koje treba obilježiti, jedan od njih je Valentinovo. Poklonom, cvijećem… Nije nužno i nećete dobiti batine ako to ne napravite, ali bilo bi lijepo", kaže Tereza Burazin, prodavačica cvijeća.

Bit će lijepo i onima koji odu na večeru. Ako uopće nađu slobodan stol.

"Taj dan je poseban. Svake je godine taj dan takav da je uvijek puno. Nekoliko dana, čak i tjedan dana prije budemo rasprodani", kaže ugostitelj Igor Čimbur.

Ipak, zaljubljenima bi svaki dan trebao biti poseban, a ne samo današnji.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!