POVODOM VALENTINOVA

SAMCI KOJI TO VIŠE NISU Međimurci Darinka i Vladimir jedan u drugome pronašli životni oslonac

Što je za njih ljubav? - Život u dvoje, sreća što je nestala samoća, osjećaj sigurnosti, netko na koga se možeš osloniti, mogućnost razgovora, međusobnog poštivanja i razumijevanja, povjerenje i iskrenost... - kažu

Kako to uobičajeno biva krajem svakog tjedna, Udruga Međimurski samci organizirala je protekle nedjelje, 9. veljače zabavu u čakovečkom Hotel Parku. Ovog puta njihov je večernji ples bio u posebnom znaku, znaku Valentinova!

>> Zabava Udruge Međimurski samci povodom Valentinova

Udrugu samaca i samica trenutno broji njih stotinjak te iz dana u dan prima nove članove, a vodi je neumorna Slavica Tkalec, koja je uz pomoć najbližih članova organizirala pravu tematsku feštu.

Birala se tako ‘Naj Valentinka’, a lenta je pripala članici Slavi Vargi iz Sivice, dok je upriličen i ‘Ples srca’ na koji se prijavilo čak 39 parova, no samo jedan je bio pobjednički – činili su ga Katarina Marciuš iz Nedelišća i Stjepan Žganjer iz Ludbrega.

U takvoj vedroj i slavljeničkoj atmosferi, svoje vrijeme su odvojili članovi Udruge Vladimir Marković i Darinka Šegović, par koji je s nama odlučio podijeliti svoju priču o zajedništvu, podršci i pravim vrijednostima. Pa evo što kažu.

Osoba s kojom je lakše prolaziti kroz život

Usamljenost je velik problem čovjeka, no unatoč tome ljudi zaziru od traženja tuđe pomoći. To nije slučaj s Vladimirom Markovićem iz Podturna koji je prije 3 i pol godine potražio društvo u čakovečkoj Udruzi samaca, baš kao i Darinka Šegović iz Pribislavca koja je članica od 2017. godine.

S obzirom na životne situacije koje su ih oboje snašle, kažu kako je početak za njih bio težak i pun kratkotrajnih uspona i padova. Što je, slažu se oboje, normalno i prihvatljivo, dok god se trudiš promijeniti stanje u kojem se nalaziš.

– Brojni prijatelji i poznanici su me poticali da se pridružim Udruzi samaca pa sam nakon nekog vremena i nekoliko pokušaja posjećivanja događanja u njihovoj organizaciji to i učinila. Teško je priviknuti se na novu okolinu i nove ljude, pogotovo nakon dugogodišnjeg braka. No, nakon godine dana članstva upoznala sam osobu uz koju je jednostavno lakše i ljepše prolaziti kroz život, rekla je Darinka.

Partnerstvo zasnovano na povjerenju i međusobnom poštivanju različitosti

Iako su oboje bili članove već neko vrijeme, upoznali su se na jednom od proljetnih izleta u organizaciji Udruge i započeli svoju novu – zajedničku priču.

– Oboje imamo djecu pa nismo znali kakvu reakciju očekivati i hoće li prihvatiti to što smo zajedno. Sreća je što su naše prijateljstvo smatrali pozitivnim životnim korakom i sada već više od godinu dana živimo zajedno u Podturnu. Neprocjenjiv je osjećaj kada svi sjednemo, normalno pričamo, pijemo kavu, uživamo u društvu, dodala je Darinka, dok se klimanjem glave složio Vladimir.

Na pitanje što je za njih ljubav, odgovor nije razočarao.

– Život u dvoje, sreća što je nestala samoća, osjećaj sigurnosti, netko na koga se možeš osloniti, mogućnost razgovora, dijeljenja, međusobnog poštivanja i razumijevanja, povjerenje i iskrenost… – nadopunjavali su se Vladimir i Darinka, koji poručuju kako uvijek ima vremena za nove životne prilike. Vođeni takvom filozofijom, u travnju ove godine proslavit će dvije godine zajedničkog uvažavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije