Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Na promociji zbornika 'Mozaik poezije i proze' najavljen novi izazov za djecu i roditelje
G.T.

u Knjižnici i čitaonici Šenkovec

FOTO Na promociji zbornika 'Mozaik poezije i proze' najavljen novi izazov za djecu i roditelje

U tijeku je već novi natječaj 'Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka' kojemu je cilj izdavanje istoimene slikovnice

U utorak, 11. veljače u Knjižnici i čitaonici Šenkovec održana je promocija zbornika Mozaik poezije i proze u nakladi Udruge Mlada pera. Učenici 2. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec Hrvoje Levatić, Neo Varga, Lea Vidović, Josip i David Kovačić, Klara Pongrac, Ana Lukić, Zita Pokrivač, Lucija Halabarec, Viktor Zadravec, Janko Hajdarović i Abel Kolarić pod dirigentskom palicom svojih učiteljica Gordane Magdalenić i Ladislave Šestak - Horvat čitali su pjesme ambasadorice Udruge Mlada pera Gite Radiković koja je u zborniku dobila svoj poseban - Gitin kutak.

Filip Vinko, učenik 4. razreda Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec, pod mentorstvom profesora gitare Marka Žerjava izveo je skladbe 'Kapljice' i 'Everyday Blues'.

Promocija zbornika 'Mozaik poezije i proze' u Knjižnici i čitaonici Šenkovec Fotogalerija

Svoje radove pročitali su još Leon Kuzma i mama Martina iz Vukanovca, Lucija Mesarić, Antonija Jaklin i Hana Tomašić iz OŠ Gornji Mihaljevec te Petra Kerman iz Lopatinca.

U ležernoj atmosferi, čitanju pjesama uz vrlo uspješne i sugestivne geste animacije malih osnovnoškolaca, cupkanje nogama uz blues odličnog Filipa, dolazak na promociju sa svježe slomljenom rukom i gipsom usprkos bolovima, oduševljenje djece na dobivenim ulaznicama za Toplice Sveti Martin, zbornicima za mlade autore koji su pročitali svoje radove, na kraju je predsjednik Udruge Gorkić Taradi najavio i svojevrstan nastavak suradnje djece i roditelja koja je bila potrebna na natječaju 'Koja je dobitna kombinacija'.

Naime, u tijeku je već novi natječaj Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka kojemu je cilj izdavanje istoimene slikovnice. Samo predstavljanje slikovnice koju su napisala djeca održat će se određenog dana u vrijeme Porcijunkulova u i oko Starog grada. Na početnom punktu bit će maskota Zmajčeka Pozojčeka gdje će se okupiti djeca i roditelji i odakle će se krenuti u obilazak Starog grada, odnosno od punkta do punkta. Na svakom punktu će djeca i roditelji koji se prijave pročitati, odglumiti ili izvesti performans na određenu priču koja je stigla na literarni natječaj i objavljena je u slikovnici Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka.

Tako se potiče suradnja djece i roditelja, u istraživanju za poučni element priče, a zatim i u izvedbi priče. No, svi zainteresirani za izvedbu priča, javite se Udruzi Mlada pera, bitno je da sudjeluju roditelj i dijete ili obitelj i djeca, a možete uključiti i prijatelje, susjede...

Cijeli projekt za zbornik Mozaik poezije i proze sufinanciran je proračunskim sredstvima Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Čakovca, općina Nedelišće, Mala Subotica i Štrigova te pod sponzorstvom tvrtki Multipro d.o.o., Donum iz Čakovca i LifeClass Termi Sveti Martin.

Najnovije

Reci što misliš!