podnijeli i Izvješće o radu

IZBORNA SKUPŠTINA Izabrano novo rukovodstvo u Pjevačkom zboru Josip Vrhovski Nedelišće

Članovi Skupštine su se uz domjenak nastavili družiti u ugodnom društvu uz želju i nadu za plodonosno ostvarenje svih zacrtanih planova u 2020. godini

Izborna skupština Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće održana je u ponedjeljak 03. veljače 2020. godine u Čaroliji Slakovec.

Izvješće o radu zbora u protekloj uspješnoj godini iznijela je tajnica Vida Risek. Pjevački zbor Josip Vrhovski 2019. godinu završio je ispunivši sve planirane aktivnosti. Protekle godine sudjelovali su na dva natjecanja od kojih jedno međunarodno (Olomouc, Češka) gdje je osvojena zlatna plaketa, a na 52. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju zasluženo su osvojili brončanu plaketu i Nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog programa.

Bili su sudionici na 1. Zuberfestu u Varaždinu, te na 15. PanFestu u Ravnoj Gori. Zbor je i ove godine s ponosom obilježio Glazbene svečanosti Josip Vrhovski položivši vijenac na grob Josipa Vrhovskog u Zagrebu, te na rodnu kuću u Črečanu gdje je upriličena kratka svečanost.

U Nedelišću je u sklopu Glazbenih svečanosti bio održan koncert prijateljskog zbora KUD-a Brežice i Dječjeg pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće. Manifestacije u organizaciji Općine Nedelišće Zbor nikako ne propušta te su sada već stalni gosti na manifestacijama Dani zahvalnosti za plodove zemlje i Martinje u Nedelišću – manifestacije na kojima Zbor ne pjeva, već samo sudjeluje kao podrška u realizaciji.

Zbor je s ponosom održao cjelovečernji humanitarni koncert s opernom pjevačicom Evelin Novak u Crkvi Župe Sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, a i rado se odazvao na sudjelovanje na glazbenim večerima kantora F. Andrašeca u Dekanovcu. Kao kruna cijele godine svakako je bio 21. Božićni koncert u Nedelišću uz gošće Evelin Novak, Renatu Sabljak i Katarinu Toplek, plesačicom Editom Gorski, Dječjim zborom Josip Vrhovski i KUU Seljačka Sloga Nedelišće.

Izvješće o radu Dječjeg zbora Josip Vrhovski za 2019. godinu iznijela ja njegova voditeljica prof. Maja Magdalenić Barić. U nastavku skupštine prihvaćeno je izvješće Nadzornog odbora i financijsko izvješće za 2019. godinu. Budući da je godišnja Skupština bila izborna, dane su razrješnice dosadašnjem vodstvu Zbora i birano je novo. Za predsjednicu zbora ponovo je izabrana Ivanka Novak, dok će poslove tajnice nakon dosadašnje, Vide Risek, preuzeti Anita Magdalenić.

Izabran je novi Upravni odbor u kojemu su uz predsjednicu Ivanku Novak, tajnicu Anitu Magdalenić i rizničara Ivana Fučko, odabrani i članovi Ksenija Korent, Bojana Preložnjak, Vera Fučko Trstoglavec, Biserka Sambolek, Ružica Sašek i Matea Martinčević. U Nadzornom odboru su Zvonko Horvat kao predsjednik, te članovi Ivan Lesjak i Mihajlo Ivaniš. Nakon formalnog dijela Skupštini su se obratili predsjednica Ivanka Novak i dirigent Pjevačkog zbora Josip Vrhovski, Branimir Magdalenić, koji su se zahvalili na povjerenju, radu i pomoći u realizaciji nastupa i koncerata. Oprostili smo se od naše dugogodišnje tajnice Vide Risek i članice zbora od prvog dana, Danice Novak, kojima je dirigent Branimir Magdalenić u znak zahvale uručio cvijeće.

Skupštini su se obratili i gosti: načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, te dugogodišnji simpatizer Zbora gospodin Mladen Posavec uz riječi pohvale za aktivnosti i za sve što Zbor čini na očuvanju tradicije, kulture i baštine Nedelišća i Općine te obećali daljnu podršku i potporu. Nakon što je bila zaključena izborna Skupština, članovi Skupštine su se uz domjenak nastavili družiti u ugodnom društvu uz želju i nadu za plodonosno ostvarenje svih zacrtanih planova u 2020. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije