GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

KUD KOTORIBA Iza plodne godine, dolazi još zahtjevnija – ove godine slave 45. rođendan

U subotu, 8. veljače održana je redovna izvještajna skupština KUD-a Kotoriba. Iza njih je 25 pojavljivanja na sceni, a ove godine slave 45-ti obljetnicu osnutka i rada.

Članove, goste i uzvanike uvodno je pozdravio Krunoslav Siladi, predsjednik KUD-a Kotoriba. Uz predstavnike suradničkih udruga mjesta, ovdje je bio i općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i mjesni župnik vlč. Ivan Kljunić.

O minulim rezultatima lanjskog rada govorio je dopredsjednik KUD-a Ivan Tillošanec koji je taksativno pobrojio njihovo 25 puta pojavljivanje na sceni diljem Lijepe Naše, a gostovali su i u Republici Mađarskoj na značajnoj  međunarodnoj manifestaciji “Pohod Bušara”. Ovdje su pred tisućama turista s tri različita spleta kola nastupili na tri pozornice.

Godinu su započeli, a tako će i ovu, kao organizatori Kotoripskog fašnika, a završili je na Polonoćki u mjesnoj župnoj crkvi gdje su bili njeni učesnici. Posebno su istaknuta dva događaja i to 17. studeni kada su bili domaćini 12. smotre međimurskih narodnih običaja. I sami su nastupili običajem Na praljišću, autorice Anice Jauk. Posebno je spomenuta promocija knjige “Mudroljije z kototripskoga zdenca”, autorica Anice Jauk i Ksenije Virgej. Rečeno je kako su obol velebnim nastupom upotpunili članovi dramske, tamburaške i vokalne sekcije KUD-a. – Cijeli program održan je ugodnoj atmosferi i popraćen je  pozitivnim komentarima – apostrofirao je Tilošanec.

Kako dalje? O tome je govorio predsjednik Siladi istaknuvši kako će to biti godina izazova. Uz održavanje kontinuiteta djelovanja pred njima je obilježavanje 45-te obljetnice osnutka i aktivnoga rada, a što će biti obilježeno programom posebnog značaja 4. srpnja. Očekuje ih nastup na Đakovačkim vezovima na koje su “vizu” izborili na Smotri međimurskog folklora 2018. godine u Donjoj Dubravi gdje će i ove godine biti sudionicima, a pojavit će se i na Međimurskoj popevki u Nedelišću.

Njihov rad su pozdravili predstavnici mjesnih udruga, zahvalili su im se na pomoći i suradnji, pozvali su ih da tu suradnju prodube, a pogotovo je to izrazio Vinko Horvat iz Limene glazbe Kotoriba. Općinski načelnik je pohvalio rad mladih u KUD-u, zahvalio im se što su Kotoribu predstavljali na mjesnim manifestacijama, a i onima izvan njega.

– Dok sumiram vaš lanjski rad, dođe mi da se zapitam, da kad ste opće bili doma?- završio je simbolično te tamburašima obećao općinsku pomoć od 30. 000 kuna za nabavku tambura. Anica Jauk i Ksenija Virgej iskoristile su skup kako bi se članstvu zahvalile za njihov velebni doprinos u promociji njihovog znanstvenog djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije