ENERGETSKA OBNOVA

ZGRADA PU MEĐIMURSKE S investicijom od desetak milijuna kuna do energetskih ušteda većih od 60 posto

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske uprave međimurske započeli su 4. studenog prošle godine, a ugovoreni rok završetka je godinu dana

Danas je u prostorima Policijske uprave Međimurske održana početna konferencija projekta energetske obnove njihove zgrade. O značaju ove investicije govorili su međimurski župan Matija Posavec, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, načelnik PUM Ivan Sokač, predstavnik MUP-a RH Dragutin Sakač i direktor izvođača radova tvrtke Hidroing Varaždin Danijel Risek.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Policijske uprave međimurske započeli su 4. studenog prošle godine, a ugovoreni rok završetka je godinu dana. Radove na energetskoj obnovi zgrade izvodi tvrtka Hidroing d.d. iz Varaždina, a nadzor provodi Međimurje-investa d.o.o. iz Čakovca.

Projekt Energetska obnove zgrade Policijske uprave međimurske u Čakovcu je vrijedan 10.370.398,99 kuna, od čega 6.052.926,64 kune sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje provedbe projekta je od 20. 12. 2018. do 20. 12. 2020. godine.

Energetskom obnovom zgrade i provedbom projektnih aktivnosti ostvarit će se ušteda potrebne toplinske energije za grijanje od 61%. Projekt obuhvaća radove na obnovi fasade (mineralna vuna ETICS sustav, ventilirana fasada Eternit), limarske radove (krovni paneli) i zamjenu vanjske stolarije cijele zgrade. U interijeru uređuje se spušteni strop kuhinje, restorana, hodnika dvorane i spojnog hodnika dvorane i zgrade. Izvodit će se manji keramičarski radove i soboslikarski radovi te potrebni bravarski radovi.

Energetska obnova obuhvaća i novi podni jednoprolazni kotao s kondenzacijskim principom rada, radijatorske instalacije te potpunu automatiziranost sustava grijanja cijelog objekta. Na krovištu zgrade postavit će se solarna instalacija s akumulacijskim spremnicima i solarnim kolektorima s ciljem korištenja sunčeve energije za grijanje potrošne vode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije