KU “Seljačka sloga” Prelog proslavila 85. rođendan

Minule subote, 8. prosinca Kulturna udruga “Seljačka sloga” Prelog proslavila je 85. obljetnicu postojanja. Slavlje je započelo misom zahvalnicom u župnoj crkvi Sv. Jakoba, a nastavilo se u Domu kulture Grada Preloga.

Na samom početku u čestitarskom duhu okupljenima se obratio gradonačelnik i saborski zastupnik Dragutin Glavina. Proslavi vrijednog jubileja prisustvovali su i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednica Gradskog vijeća Terezija Božek.

Kako je istaknuto u govoru predsjednice preloških slogaša Mirjane Hržić tu večer mladost je slavila starost. Na jednom mjestu okupilo se osamdeset aktivnih članova, sve redom mladih ljudi, koji su kroz tamburašku, dječju, folklornu, pjevačku i dramsku sekciju izveli program. Prema reakcijama publike učinili su to vrlo uspješno.

Na kraju je predstavnik Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Tihomir Cvrtila uručio diplome dugogodišnjim članovima, dok je predsjednica slavljeničke udruge Mirjana Hržić, članovima koji su ostavili svoj trag od prošle obljetnice, uručila priznanja i zahvalnice za očuvanje i promicanje kulturne baštine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije