POZIV ZA UPLATU DONACIJA

ERVIN VIČEVIĆ ‘Preskočimo jednu kavu i pomozimo da obitelj Žunić dobije novi dom’

- Pozivam sve stanovnike Međimurja i Hrvatske na uključivanje u akciju i doniranje po samo 10 kuna i vas 10 tisuća doprinijet će tome da akciju privedemo kraju - poziva načelnik Općine Selnica

Početkom siječnja nesreća je zahvatila obitelj Žunić iz Plešivice. Pošto je do sada skupljen manji dio sredstava potrebnih za kupnju kuće obitelji Žunić, cjelokupnoj javnosti se ponovo obratio načelnik Općine Selnica Ervin Vičević.

– Bio sam pozvan istog dana kada se kuća počela urušavati, odazvao sam se i pripremio plan kako pomoći. Uvijek su mi prvenstveno na umu bila djeca, Sara i Dominik. Osim kao čovjeku, dužnost mi je pomoći i kao čelniku općine u kojoj se problem pojavi.

Obavijestio sam sve javne službe koje sam morao, svi su promptno izašli na teren, odradili svoj posao i jasno dali upozorenje obitelji da se moraju iseliti iz kuće zbog opasnosti po život.

Pojavile su se tada svakojake priče, možda i točne, ali ja vas sve pitam: Jesam li mogao dozvoliti da se djeca odvoje od roditelja? Jesu li ta djeca znala što se događalo prije 15 godina? Jesu li ta djeca kriva ako su im roditelji jedan dio života krenuli u krivom smjeru? Hoće li ta djeca trpjeti u svojem školovanju odvojeni od roditelja? Je li otac platio svojom teškom bolešću sve svoje grijehe? Na kraju pitam sebe i vas sve:  Tko sam ja da ikome sudim?! 

Samo Bog nam može svima suditi. Odlučio sam se za akciju i kupnju useljive kuće jer je to u ovom trenutku, od svih opcija koje smo nudili, najbolja opcija.

Općinsko vijeće Općine Selnica Odluku o prikupljanju novčanih donacija za pomoć obitelji Žunić iz Plešivice za kupnju kuće donijelo je jednoglasno uz moje napomene koje ovdje ponavljam:

– Prikupljena novčana sredstva nisu općinska i kuća neće biti općinsko vlasništvo.

– Općina je, za sada, donirala minimalna sredstva, a u nekoliko prijašnjih godina bilo je niz pomoći obiteljima i pojedincima za rješavanje socijalnih problema i u većim iznosima od ovog.

– Kada dođe do trenutka kupnje kuće, odvjetnik će pripremiti ugovor na način da kućom mogu upravljati isključivo djeca.

– Izradit će se i ugovor po kojem će roditeljima biti omogućeno doživotno korištenje kuće.

– U ugovor će se dodati stavka da će Općina, kao organizator i provoditelj akcije, morati biti upoznata sa svakom nakanom o eventualnoj prodaji kuće.

Zbog svega navedenog pozivam sve stanovnike Međimurja i Hrvatske na uključivanje u akciju i doniranje po samo 10 kuna (preskočite jednu kavu) i vas 10 tisuća doprinijet će tome da akciju privedemo kraju. Znam da 100 tisuća kuna zvuči puno, ali vjerujem da zajednički možemo skupiti potreban iznos.

Račun za skupljanje donacija je općinski i otvoren je isključivo za tu namjenu i javnost će biti upoznata koliko sredstava se skupilo i koliko će se utrošiti za kupnju kuće. Ukoliko se skupi veći iznos od potrebnog, razlika novca darovat će se djeci za potrebe školovanja.

Razmislite još jednom o ovo dvoje djece (Sara je dobila nagradu OŠ Selnica kao dijete koje nikada nije izostalo s nastave u svojem osnovnoškolskom obrazovanju) i upitajte se: “Zar stvarno ne zaslužuju pomoć?”. Samo 10 kuna vas 10 tisuća i ova će priča imati sretan kraj.

Veliko hvala svima koji su se do sada uključili u akciju – završio je načelnik Ervin Vičević.

Načelnik Općine Selnica otvorio je žiroračun posebne namjene pod nazivom: Općina Selnica – pomoć za obitelj Žunić. Donacije možete uplaćivati na IBAN računa: HR25 2340 0091 5110 5530 3, model i poziv na broj: HR00 7765, opis plaćanja: Donacija za obitelj Žunić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije