ulaz je besplatan

PRVI SAMOSTALNI KONCERT Ženska vokalna skupina ‘Pučpuljike’ zapjevat će u Šajerici

Udrugu je osnovalo 17 žena i djevojaka koje, uz voditeljice Stellu Cimerman i Andreu Ščapec, nastupaju zajedno već nekoliko godina te su prepoznatljive po svom stilu pjevanja i nastupu

Ženska vokalna skupina “Pučpuljike” Čakovec je udruga osnovana u veljači 2019. godine, a čija je djelatnost kulturno umjetnički amaterizam. Koliko cijene tradiciju i očuvanje tradicijskih folklornih napjeva pokazale su odabirom imena “pučpuljika” što je stari međimurski naziv za pticu prepelicu.

Udrugu je osnovalo 17 žena i djevojaka koje, uz voditeljice Stellu Cimerman i Andreu Ščapec, nastupaju zajedno već nekoliko godina te su prepoznatljive po svom stilu pjevanja i nastupu. Voditeljica Andrea Ščapec, mag.prim.educ. dobitnica je posebne nagrade za umjetničku prezentaciju na 1. međunarodnom zborskom natjecanju Istria Cantat u Puli 2018. godine. 

Uspjesi ŽVS Pučpuljike u 2019. godini su dokaz visoke kvalitete i upornog rada. Ukupno su održale 25 nastupa. Na međunarodnom natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu 2019. osvojile su zlatnu plaketu, a na 10. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova “Zlatna lipa Tuhlja” 2019. srebrnu plaketu. 

Ostvaren je i plasman na županijskoj razini za sudjelovanje na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava. Isti je održan 23. studenog u gradu Sisku, a ŽVS Pučpuljike primile su srebrno priznanje. Skupina trenutno broji ukupno 24 žena i djevojaka, a vodi ih Stella Cimerman, mag. mus.

Na svojem će 1. samostalnom koncertu koji će se održati u subotu, 8. veljače u zgradi Scheier s početkom u 19:00 sati, izvesti pjesme iz svog natjecateljskog, zabavnog i folklornog opusa. Ulaz je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije