Vijesti / Društvo
Društvo
ISPOVIJEST NAŠE ČITATELJICE 'Moje su dijete ozlijedili i ukrali joj mobitel, od srca hvala policiji na brzoj reakciji'
Miroslava Novak Hranjec/Ilustracija

NAPAO MALOLJETNICU U PALOVCU

ISPOVIJEST NAŠE ČITATELJICE 'Moje su dijete ozlijedili i ukrali joj mobitel, od srca hvala policiji na brzoj reakciji'

Policija se, nažalost, u većini slučajeva kritizira, no ovo pismo je jedan od dokaza da policijski službenici brzo, predano i efikasno rade svoj posao. Svaka čast!

U redakciju nam se u petak javila čitateljica čija je maloljetna kći u petak u Palovcu doživjela napad od strane drugog maloljetnika, koji joj je ukrao mobitel i lakše je ozlijedio. Majka, potaknuta brzom reakcijom policije, željela je javno istupiti i zahvaliti policijskim službenicima koji su u brzom roku riješili problem, pronašli počinitelja i vratili djevojčici mobitel. 

Kako majka kaže, policija se, nažalost, u većini slučajeva kritizira, no ovo pismo je jedan od dokaza da policijski službenici 'brzo, predano i efikasno rade svoj posao.'

U nastavku prenosimo pismo naše čitateljice:

Potaknuta današnjim nemilim događajem, odlučila sam se ovim putem zahvaliti djelatnicima krim policije Čakovec,kao i djelatnicima hitnog bolničkog prijema. Ukratko, danas je moje dijete putem kući, naletjelo na nepoznate osobe. Drsko joj je otkinut mobitel iz ruke. Dijete je, naravno, u stanju šoka, trčećim korakom otišlo u dućan gdje je zamolilo telefon i zvalo policiju. U to vrijeme bila sam još na poslu. Stigla sam u brzinskom roku i za par minula stigli su dečki iz policije. Obavili što su morali. Odlazimo na pregled , srećom nema težih ozljeda. Na kraju krajeva, najbitnije je da je moje dijete ok. Odlazimo u stanicu da se napravi zapisnik, i još za to vrijeme dok smo bili tamo počinitelj je NAĐEN. Od toga je prošlo svega 2 sata. I sama sam bila skeptična oko pronalaska, ali ovom brzinom i reakcijom od strane MUP-a vrlo sam ugodno iznenađena. Zbog toga sam imala potrebu ovo napisati, jer ih u većini slučajeva kritiziramo... Sad sam se uvjerila da brzo, predano i efikasno rade svoj posao. Bravo! Djelatnicima ne znam imena, ali oni znaju koji su. Nadam se da će i počinitelj biti sankcioniran.

S poštovanjem, Selma Žvorc Kajtazović 

O ovom događaju razgovarali smo i s Policijskom upravom međimurskom koja nas je izvijestila o događaju i potvrdila što se točno dogodilo:

- U petak, 24. siječnja zaprimljena je kaznena prijava od maloljetnice na području Međimurske županije u prisutnosti majke, iz koje je vidljivo da je u petak, 24. siječnja, oko 13:45 sati u Palovcu u Glavnoj ulici biciklom prišla nepoznata mlađa osoba te joj iz ruke iščupala mobilni telefon marke Samsung, nakon čega je pobjegla.
Maloljetnica je prilikom tog događaja zadobila lakšu ozljedu. Nedugo potom, uhićen je maloljetnik s područja Međimurske županije, kod kojeg je pronađen mobitel te je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja vraćen vlasnici. 
Prema maloljetniku se podnosi posebno izvješće zbog kaznenog djela teška krađa na osobito opasan i drzak način nadležnom državnom odvjetništvu, a na slučaju su radili policijski djelatnici policijske postaje Čakovec, rekao nam je Nenad Risek iz PU međimurske. 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!