Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Odlična atmosfera na Vincekovom po štrigovskim bregima
Miroslava Novak Hranjec

U VESELOM RASPOLOŽENJU

VIDEO I FOTO Odlična atmosfera na Vincekovom po štrigovskim bregima

Dugačka kolona zaljubljenika u prirodu i druženje krenula je iz centra Štrigove na šetnju od dvanaest kilometara

- Svaki pravi vinogradar koji drži do sebe i svog rada, uputit će se za Vincekovo u gorice i bez obzira na studen i dubok snijeg odrezati tri grančice tri pupa, koje će potom staviti negdje u kući uz prozor na toplo da bi se nagađalo, kad grančice propupaju, kakva će biti godina. Koliko ima propupalih grančica, toliko će biti vina – kažu vinogradari.

Vincekovo po štrigovskim bregima Fotogalerija

Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo službeni početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu. Stoga se i ove godine s ciljem obilježavanja ovog blagdana po štrigovskim bregima održao Vincekov pohod.

Ovogodišnji Vincekov pohod koji je u subotu organizirala Turistička zajednica Općine Štrigova okupio je veliki broj sudionika. Dugačka kolona zaljubljenika u prirodu i druženje krenula je iz centra Štrigove na šetnju od dvanaest kilometara koja je imala nekoliko stanica za okrjepu.

Kolona se prvo uputila do Farme jelena i muflona Perhoč, a zatim prema Restoranu Terbotz, Vinariji Alojz Tomšić i Vinariji Robert Horvat, dok je krajnji cilj u Caffe baru Čavlek u Štrigovi. U videu donosimo atmosferu s prve stanice.

picture
 

Na pohodu su brojne rekreativce zabavljali tamburaši Tamburaškog sastava Podrumari, a tamo je bila i naša Miroslava Novak Hranjec. Pogledajte fotogaleriju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Reci što misliš!