Idući tjedan očekuje se prvi dio novca za poplavljene

Načelnik općine Nedelišće Mladen Horvat na sjednici Općinskog vijeća podnio je detaljno izvješće o poplavi i svim aktivnostima koje su uslijedile nakon te velike nepogode koja je nedavno pogodila dio općinskog naselja Pušćine.

Najavio je da nakon što se dodatno detaljno provjeri šteta koja je sada, kao što je javnost već informirana procijenjena na 22 milijuna kuna, održat će se i tematska sjednica, piše portal Mnovine.biz.

– Učinit ćemo sve da pogođeni građani dobiju maksimalno obeštećenje, poručio je Horvat. Istaknuo je da je prema njegovim informacijama hrvatska Vlada, za elementarne nepogode osigurala ukupno 50 milijuna kuna. Od tog iznosa, 30 milijuna namijenjeno je za štete od suše u Slavoniji, a 20 milijuna za poplavu u Pušćinama, ali i u susjednoj Varaždinskoj županiji.

Prvi dio novca očekuje se već idući tjedan. Vijećnik Željko Kofjač pozvao je vijećnike da se odreknu naknade sa sjednice održane u četvrtak u korist poplavljenih stanovnika Pušćina. Humana gesta dolazi i od općinske Udruge umirovljenika. Oni će iznose od 100 kuna koje dobivaju za božićno novogodišnje blagdane također uplatiti na žiro račun za poplavljene.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije