Verica Jačmenica-Jazbec kandidatkinja za dobrotvorku godine

Zaklada Zamah, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, pokrenula je nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine. Ovom inicijativom žele dugoročno naglasiti važnost i ulogu žena u promicanju dobrotvorstva i djelovanju na promjene u hrvatskom društvu.

Renata Marđetko iz Kotoribe, predsjednica udruge Pomoć neizlječivima prošle je godine pobjednica takvog izbora, a Međimurje i ove godine ima svoju kandidatkinju za dobrotvorku godine. Između deset kandidatkinja nominirana je i Verica Jačmenica-Jazbec.

Ona je umirovljena pedijatrica koji je cijeli svoj poslovni, ali i privatni život posvetila pomaganju potrebitima i dobročinstvu. Otkako je u mirovini, provodi projekt “Bolnica za medvjediće” u kojem kroz igru priprema djecu za susret s bolešću i bolnicama. Radi s obiteljima koje imaju kronično bolesnu djecu. Da bi pomogla takvim obiteljima bila je među osnivačima Caritasovog doma za djecu s posebnim potrebama u Čakovcu.

Osnivačica je udruge “Nemirko” za pomoć obiteljima s hiperaktivnom djecom i već je 45 godina Caritasova volonterka. Dobrotvorka godine bira se internetskim glasovanjem na stranici Zaklade Zamah, a proglašenje će se održati 19. prosinca u 13 sati u zagebačkom Muzeju Mimara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije