NAJSTARIJE LOVAČKO DRUŠTVO U MEĐIMURJU

FOTO Izvještajna skupština LD Prepelica Mala Subotica: Dodijeljena odlikovanja za istaknute članove

Odlikovanje prvog reda primio je jedan od najistaknutijih članova, Mladen Lacković te veteran društva sa stažem preko 50 godina Stjepan Sečan - Pišta

U subotu, 28. prosinca u Palovcu u Lovačkom domu održana je izvještajna godišnja skupština Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica, društva osnovanog davne 1935. godine što ga čini najstarijim lovačkim društvom u Međimurju. 

Predsjednik društva Franjo Bukal Skupštini, na kojoj je prisustvovalo 37 članova, podnio je izvješće, a koja ih je jednoglasno prihvatila, pohvalila zalaganje te ukazala kako su svojim radom uzor mnogim društvima. U tekućoj godini članovi društva odradili su zajednički više od 30 radnih akcija na području lovišta.

>> Izvještajna skupština LD Prepelica Mala Subotica: Dodijeljena odlikovanja za istaknute članove

Od realiziranih kapitalnih investicija u 2019. vrijedi spomenuti izradu volijere, odnosno prihvatilišta za fazansku divljač, jedinstvene gulione te hladnjače za potrebe društva, saniticijske jame, sprovođenje vodovodne mreže i elektroinstalacija za prostor gulione i hladnjače te instalacija vodovodne mreže u kuhinju lovačkog doma. Za potrebe održavanja lovišta kupljeni su malčer i samohodna kosilica. Ukupne investicije u tekućoj godini iznosile su 160 tisuća kuna. 

Financijski plan za 2020. predviđen ju u iznosu od 183 tisuće kuna. Od tekućih radova kao što su održavanje lovno – tehničkih objekata, prihrane divljači te uređenje remize. Pri završetku je projektna dokumentacija olimpijske streljane i ishođenje građevinske dozvole kako bi ukoliko se steknu uvjeti moglo aplicirati na natječaje EU fondova. 
Na Skupštini su dodjeljena i odlikovanja za istaknute članove.

Tako su odlikovanje trećeg reda primili mladi lovci Ivan Lacković i Igor Halić. Odlikovanje drugog reda za svoj rad primili su Vlado Dodlek, Ivan Višnjić, Josip Vurušić, Dejan Bratuša i Vlado Kolar. Odlikovanje prvog reda primili su jedan od najistaknutijih članova društva, Mladen Lacković, te veteran društva sa stažem preko 50 godina Stjepan SečanPišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije