Prisegnuli novi gardisti i članovi Zrinske garde Čakovec

Zrinska garda Čakovec održala je u petak, 30. studenoga svečanost prisege novih gardista i novih članova Zrinske garde koja je održana u izložbenom salonu Muzeja Međimurja u palači Zrinskih u Čakovcu.

Kandidati za gardiste i članove udruge primljeni su po posebnom obredu u nazočnosti aktualnih gardista i članova te svoje rodbine, a ovom svečanom činu nazočili su i Zrinyi kadeti iz Murakeresztura te Zrinyi vitezi iz Sigeta, kao i predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački i predsjednik Matice hrvatske Ogranak Čakovec prof. dr. sc. Stjepan Hranjec.

Prisegu su položili pred rukovodstvom Zrinske garde, i to predsjednikom Alojzijem Sobočancem, dipl. oec., predsjednikom Skupštine Mihaelom Štebihom, akad. kiparom, dopredsjednikom mr. sc. Ivanom Baksom, nadzapovjednikom Alojzijem Šestanom koji je novim gardistima uručio sablje, zapovjednikom Ratimirom Hreščom te kumom zastave Bernardom Cecelja koja je novim gardistima i članovima uručila značke Zrinske garde Čakovec.

Za gardiste su prisegnuli Marko Kovačić iz Strahoninca, Matija Perčić (brat jednog gardista) iz Vrhovljana i Boris Zmišlja iz Čakovca. U civilne članove udruge primljeni su zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Dražen Ščuri, Stjepan Novak iz Murskog Središća, Mladen Levačić i Milan Novinščak iz Čakovca, Darko Horvat iz Donje Dubrave, predsjednik Zrinyi kadeta Karoly Kovago iz Murakeresztura, te Marko Abramović i Vojislav Raušević iz Zagreba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije