Delegacija Grada Čakovca u radnom posjetu Budimpešti

U ime zaklade “Polgári Magyarországért” i “Hanns Seidel Alapítvány” te Udruge “Magyar-Horvát Baráti Kör” pozvana je i delegacija Grada Čakovca na hrvatsko-mađarski susret “Zajedno u Europi II” koji je održan 3. prosinca u Budimpešti .

Na skupu pozdravne govore održali su visoki dužnosnici potpredsjednik mađarske Vlade Tibor Navracsis i potpredsjednik hrvatske Vlade Neven Mimica, generalna konzulica Ljiljana Pancirov, generalni konzul Republike Hrvatske Horvat Koeztarsasag. Oni su istaknuli pozitivne primjere o dosadašnjoj suradnji na zajedničkim projektima hrvatsko-mađarske suradnje i pomaganju mađarske na putu Republike Hrvatske za ulazak u punopravno članstvo EU.

U nizu primjera spomenuta je i dobra suradnja Grada Čakovca sa Gradom Nagykanizse i Gradom Szigetvarom na temelju povijesnih poveznica, kulturnih i sportskih manifestacija, a najviše se govorilo o potrebitim  naporima da dođe do povezivanja i na gospodarskom polju.

U razgovoru zamjenika gradonačelnika Zorana Vidovića i predsjednika Gradskog vijeća Gordana Vrbanca sa potpredsjednikom mađarske vlade Tiborom Navracsisom spomenuta je važnost dobre pripremljenosti jedinica lokalne samouprave da sa kvalitetnim projektima kada Hrvatska uđe u Europsku uniju može konkurirati i sudjelovati na natječajima za strukturne i kohezijske fondove za realizaciju ciljeva i potreba naših sredina na područjima komunalne infrastrukture i društvenih djelatnosti.

U očekivanju da se dosadašnja suradnja digne na još veći nivo dogovoreni su i daljni susreti kako u Mađarskoj, tako i u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije