Tena Škvorc i Ana Marija Korent najvolonterke Udruge Zora

Povodom 5. prosinca – Međunarodnog dana volontera, četvrtu godinu za redom dodijeljene su nagrade za Zorine najvolontere/ke.  Nagrade se dodijeljuju za nesebičan volonterski angažman i doprinos ciljevima udruge Zora u dvije kategorije: najvolonterka angažirana u uredu Udruge je Tena Škvorc iz Čakovca, dok je naj online volonterka Ana Marija Korent iz Štefanca.

Ana Marija Korent Zorina je online volonterka od 2010. godine, te je obavljala poslove lekture, prijevoda, izrada baza i ostalih administrativnih poslova koji su se mogli napraviti i dogovoriti putem emaila. Tijekom godina pokazala se kao volonterka na koju se uvijek možemo osloniti, te koja u roku i bez grešaka vraća dogovorene zadatke i time se ove godine posebno istaknula.

Tena Škvorc u rad Udruge Zora uključila se početkom 2011. godine, kada je počela volontirati na edukativnim aktivnostima naših projekata, poput javnih akcija, predavanja i sl. Također je izabrana u Izvršni odbor, a u 2012 godini je izabrana za predsjednicu gdje sudjeluje u razvoju Udruge Zora na izvršnoj razini, a i dalje sudjeluje u aktivnostima projekata udruge. U 2012. godini preuzela je izrazito odgovoran volonterski posao mentorice EVS volonterki Clemence Bell, kojoj pruža podršku u svakodnevnom životu van ureda.

Volonterski sati u 2012.

Što se tiče volontiranja, tu su premašili sva svoja očekivanja, a i svoje rekorde.  Naime, od 1. siječnja do 30. studenog ove godine u Udruzi Zora je na različitim aktivnostima volontiralo 117 različitih volontera/ki, od toga 95 ženskog i 22 muškog spola. Ukupno su ostvarili 2598 volonterskih sati. Dodatno, njihova EVS volonterka ostvarila je 410 volonterskih sati što ukupno čini 3008 volonterskih sati.

Nakon što su u 2011. godini, na kandidaturu Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i EU integracije Međimurske županije, primili Državnu nagradu za volontiranje, u 2012. godini imali su još više uspjeha.

Akreditirani za Europsku volontersku službu

Početkom 2012. godine akreditirani su od strane Agencije za mobilnost i programe EU za primanje, slanje i koordiniranje volontera u sklopu Europske volonterske službe. Nakon prihvaćenog projekta i postignutog partnerstva sa francuskim Centrom za informiranje i dokumentaciju mladih CIDJ – Centre d’Information et de documentation Jeunesse, 1. rujna je u Međimurje stigla prva EVS volonterka – Clemence Bell, koja će do 30. lipnja iduće godine u Udruzi Zora izvoditi edukativne aktivnosti za korist cijele lokalne zajednice u sklopu svog projekta “Obilježi moj dan”.

“Dobro biram – volontiram”

U sklopu inicijative mladih “Dobro biram volontiram” osim što su prikupili i educirali 147 volontera/ki za druge organizatore volontiranja u Međimurskoj županiji, 90 ih je sudjelovalo na volonterskim akcijama u Dnevnom boravku djece “Dr. Antun Bogdan” Čakovec, Azilu za životinje udruge “Prijatelji” te na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Organizatorima volontiranja su podijelili volonterske knjižice te kupili materijali za rad budućih volontera u vrijednosti od 16 tisuća kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije