KOME JE SMETALA DJEČJA IGRA?

VANDALIZAM U KOTORIBI Oštećeno dječje igralište u romskom naselju vrijedno 70.000 kuna

Ovakav odnos članova romske zajednice prema vlastitoj imovini nameće pitanje ima li smisla ponovno ulagati društveni novac i sanirati nastalu štetu kad bi se nešto slično moglo lako ponoviti

Početkom ove godine u romskom naselju u Kotoribi, zajedničkim naporima tamošnje općine i romskog saveza “Kali Sara”, uređeno je dječje igralište. Uloženo je sedamdesetak tisuća kuna kako bi mališani iz naselja mogli uživati u igri blizu svog doma. Danas je, nažalost, slika posve drugačije.

Iako sama igrala nisu značajnije oštećena, porušen je dio ograde uz igralište, a stupovi razbacani po njemu. Time je ugrožena sigurnost djece, budući da se igralište nalazi uz prometnicu, pa je ograda podignuta upravo zato da ne bi došlo do naleta vozila na mališane. U Općini Kotoriba s razlogom su ogorčeni. 

– Kad smo dobili informaciju što se desilo, nisam mogao vjerovati da je to moguće. Pa igralište je u funkciji nepunih godinu dana i podignuto je u naselju upravo zato da mališani ne bi trebalo odlaziti daleko od kuće. Kome je smetala dječja igra u toj mjeri da je ugrozi ovakvim vandalskim činom? – pita se zamjenik načelnika Općine Kotoriba Roberto Ujlaki

Ovakav odnos članova romske zajednice prema vlastitoj imovini nameće pitanje ima li smisla ponovno ulagati društveni novac i sanirati nastalu štetu kad bi se nešto slično moglo lako ponoviti. Biti će zanimljivo čuti i vidjeti kako će čelnici romske zajednice komentirati ovu situaciju i hoće li biti jednako odlučni u upiranju prsta tražeći krivce u vlastitoj sredini kao što su rezolutni kad krivnju treba prebaciti na nekoga drugoga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije