AKCIJA ZA ČAKOVEČKI AZIL

HRANA ZA 550 NJUŠKICA BAT donirao 5 tisuća kilograma hrane čakovečkom Skloništu za životinje Prijatelji

Oni su osmislili akciju pod nazivom Komentiraj i s BAT-om doniraj čiji je cilj akcije bio skupiti 5000 komentara na njihovoj objavi, a za svaki komentar BAT je donirao kilogram hrane

Proteklog vikenda društvene mreže su se opet aktivirale, ovaj put u cilju pomoći Skloništu za životinje Prijatelji iz Čakovca na inicijativu tvrtke BAT-a iz Čakovca.

Oni su osmislili akciju pod nazivom Komentiraj i s BAT-om doniraj čiji je cilj akcije bio skupiti 5000 komentara na njihovoj objavi, a za svaki komentar BAT je donirao kilogram hrane.

Odaziv je bio očekivano velik i BAT je jučer u Sklonište Prijatelji dovezao 5000 kg hrane što je dovoljno za 550 njuškica u skloništu za mjesec dana. No to nije sve, akcija prikupljanja potrepština za sklonište i dalje traje u prodajnom centru i tamo ljudi mogu donijeti sve čega imaju viška, a psima je u skloništu, pogotovo sad u zimi, itekako potrebno. To su stare deke, ručnici, plahte, ogrjevno drvo i slično.

Sklonište je samo u proteklih tjedan dana pod svoju skrb primili oko pedeset pasa od čega 38 štenaca.

Nažalost, trend napuštanja životinja i dalje se nastavlja pa iz Skloništa apeliraju na građane da djeluju preventivno, mikročipiraju svoje pse, kontroliraju razmnožavanje svojih pasa jednostavnom metodom trajne sterilizacije te da ne poklanjaju pse, pogotovo sada u blagdansko vrijeme jer imati životinju je velika obaveza za narednih petnaestak godina i svatko tko odluči udomiti psa ili mačku, treba biti svjestan te brige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije