Strategija izjednačavanja mogućnosti za invalidne osobe

Prošlog petka, u Maloj vijećnici Međimurske županije održana je prva sjednica Povjerenstva za provedbu Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, na području Međimurske županije. Na njoj je donesen Poslovnik o radu Povjerenstva, te je članica Povjerenstva Marija Ciglar izabrana za zamjenicu predsjednika.

Članovi Povjerenstva, imenovani Rješenjem o imenovanju predsjednika i članova Povjerenstva za provedbu Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, na području Međimurske županije su: Matija Posavec, dipl.ing, zamjenik župana Međimurske županije, za predsjednika, Stjepan Baranašić, dipl.ing.građ., Maja Milković-Čubaković, dipl.soc.rad., Anto Briza, dipl.soc.rad., Jadranka Hranilović-Petričić, dr.med., Dijana Pahek, prof., dr.sc. Blaženka Novak, Željka Drljić, novinarka, Saša Fegeš, Marija Ciglar i Elizabeta Najman Hižman, dipl.soc.rad.

Povjerenstvo za provedbu mjera Nacionalne strategije na regionalnoj razini zaduženo je za praćenje primjene postojećih propisa koji se odnose na osobe s invaliditetom i predlaganje mjera županu.

Zadaća Povjerenstva je i priprema i predlaganje strategije/programa provedbe mjera Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2015. godine, na području Međimurske županije je usklađivanje i praćenje provedbe Strategije, te izvještavanje mjerodavnih državnih tijela, Županijske skupštine te, prema potrebi, druga tijela, provođenje i drugih aktivnosti vezanih uz izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i provedbu Nacionalne strategije.

Također, Povjerenstvo, kao radno tijelo Županije, treba donijeti Lokalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, zasnivajući je na Nacionalnoj strategiji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije