Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Brojni učitelji iz Međimurja krenuli na veliki prosvjed u Zagreb!
Miroslava Novak Hranjec

'HRVATSKA MORA BOLJE'

VIDEO I FOTO Brojni učitelji iz Međimurja krenuli na veliki prosvjed u Zagreb!

Najavljen je dolazak 150 autobusa iz cijele Hrvatske, a iz Međimurja je upravo krenulo njih 12

Okupljanje prosvjednika je u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, a sat kasnije kolona kreće rutom Masarykova - Gundulićeva - Ilica do Trga.

Hrvatska mora bolje, moto je pod kojim će se danas u 12 sati i pet minuta održati veliki prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Organizirali su ga Sindikata učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama na 31. dan štrajka u školama.

Prosvjetari iz Međimurja danas ujutro oko 8 sati krenuli su za Zagreb s ukupno 12 autobusa. I naši učitelji i profesori nose transparente i poruke za Vladu.

Najavljen je dolazak 150 autobusa iz cijele Hrvatske. Okupljanje prosvjednika je u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, a sat kasnije kolona kreće rutom Masarykova - Gundulićeva - Ilica do Trga. O broju ljudi na prosvjedu sindikalisti nisu željeli licitirati. Nadaju se da će Trg biti dovoljno velik, a na njemu su sinoć montirali i veliku pozornicu.  

Štrajk se nastavlja, a tijekom vikenda bilo je telefonskih konzultacija sindikata i Vlade. Dođe li do dogovora o prekidu štrajka to referendumom trebaju potvrditi zaposleni. Prošlog petka u Banskim dvorima hitno su se sastali predstavnici sindikata i Vlade, a više informacija od toga da su se suprotstavljene strane približile rješenju i da bi ga mogli imati idućih dana, još nema. Sindikati i Vlada šute o novoj ponudi, koja je na stolu. Iako se u javnosti nagađa da Vlada od Nove godine ponudila dodatak na plaće od 2,5 posto samo za prosvjetare, iz Banskih dvora to demantiraju, pišu 24sata.

Štrajk se nastavlja, a tijekom vikenda bilo je telefonskih konzultacija sindikata i Vlade. Dođe li do dogovora o prekidu štrajka to referendumom trebaju potvrditi zaposleni. Prošlog petka u Banskim dvorima hitno su se sastali predstavnici sindikata i Vlade, a više informacija od toga da su se suprotstavljene strane približile rješenju i da bi ga mogli imati idućih dana, još nema.

Sindikati i Vlada šute o novoj ponudi, koja je na stolu. Iako se u javnosti nagađa da Vlada od Nove godine ponudila dodatak na plaće od 2,5 posto samo za prosvjetare, iz Banskih dvora to demantiraju.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!